Slovenski odbojkarji visoko tudi med posamezniki

Slovenski odbojkarji so uvodni turnir elitne lige narodov v turški Antalyi zaključili s štirimi zmagami, ki so jim prinesle drugo mesto na lestvici in tudi visoka mesta na statističnih lestvicah najboljših posameznikov, so sporočili z Odbojkarske zveze Slovenije (OZS). Gregor Ropret je trenutno najboljši podajalec in tudi najboljši server lige.

Tonček Štern je z 68 točkami drugi najboljši napadalec, pred njim je Nizozemec Nimir Abdel-Aziz z 79 točkami. Med najboljšo deseterico se je uvrstil tudi Klemen Čebulj, ki je v napadalnih akcijah doslej zbral 58 točk.

Med najboljšo deseterico igralcev z največ uspešnimi obrambami so kar trije slovenski reprezentanti. Jani Kovačič zaseda osmo mesto, Klemen Čebulj deveto, Tonček Štern pa deseto mesto. Na vrhu lestvice je Argentinec Santiago Danani.

Čebulj se je uvrstil tudi med deseterico najboljših sprejemalcev, nahaja se na visokem tretjem mestu, deseti je Kovačič.

Na lestvici najboljših serverjev si Ropret z desetimi asi deli prvo mesto z Alessandrom Michielettom in Nimirjem. Le as manj ima Štern, tri manj pa Čebulj.

Med najboljšimi blokerji so v prvi deseterici trije slovenski reprezentanti, Jan Kozamernik se je s sedmimi bloki uvrstil na osmo, Štern in Čebulj pa si s petimi doseženimi bloki delita deseto mesto. Vrh lestvice sicer zaseda Kubanec Javier Concepcion s 14 bloki.

Na lestvici prvih dveh turnirjih v Turčiji in Braziliji, vodijo italijanski odbojkarji s štirimi zmagami in enajstimi točkami. Drugi so Slovenci, ki so prav tako nanizali štiri zmage, a zbrali točko manj, tretji pa so Kubanci s tremi zmagami in porazom ter desetimi točkami.

Back to top button