Slovenski nogometaši danes proti Severni Makedoniji

Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 18. uri v Skopju igrala prijateljsko tekmo s Severno Makedonijo. Ta bo ob petkovi tekmi v Kopru proti Gibraltarju služila kot priprava na jesensko nadaljevanje kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022. V slovenskem taboru proti Makedoncem pričakujejo pravo tekmo.

“Še enkrat najprej čestitke Severni Makedoniji za preboj na evropsko prvenstvo. Želim ji uspešne nastope,” je na novinarski konferenci pred tekmo v Skopju uvodoma dejal selektor Slovenije Matjaž Kek. “V tej pripravljalni tekmi tako mi kot oni upamo, da bomo našli, kar si želimo. Mi iščemo predvsem neke nove rešitve s precej novimi igralci. Toda pričakujemo dobro, pravo tekmo,” je dodal Kek.

Današnja in petkova tekma bosta namenjeni tudi preverjanju določenih novih in novejših imen v reprezentanci, tudi napadalca Benjamina Šeška, ki je včeraj praznoval 18 let. Prav on je eden tistih, ki je na tokratnem seznamu selektorja Matjaža Keka vzbudil največ zanimanja.

Del repertoarja bo lahko pokazal že danes proti udeleženki evropskega prvenstva Severni Makedoniji, še več pa bržčas v petek proti Gibraltarju, šele 195. na lestvici Mednarodne nogometne zveze, v Kopru. Na Bonifiki si bodo tekmo, ki se bo začela ob 20.45, lahko ogledali tudi gledalci ob izpolnjevanju pogojev PCT, ki veljajo v koronskih časih.

Source
STA
Preverite tudi
Close
Back to top button