Slovenski namiznoteniški igralci z Rogle v Opatijo, nato v Tokio

Slovenska namiznoteniška reprezentanca, ki bo od 23. do 8. avgusta nastopila na olimpijskih igrah v Tokiu, danes končuje s telesnimi pripravami na Rogli in se bo v sredo preselila v Opatijo. Deni Kožul, ki je zbolel na evropskem prvenstvu v Varšavi, in Bojan Tokić, ki je imel težave z zapestjem, lahko normalno trenirata.

Čeprav Darko Jorgić, Bojan Tokić, Deni Kožul in Peter Hribar na nedavnem evropskem prvenstvu v Varšavi, kjer je naslov prvaka osvojil neuničljivi Nemec Timo Boll, v ženski konkurenci pa njegova rojakinja Petrissa Solja, niso izpolnili vseh svojih ciljev, to ni zmanjšalo njihove delovne vneme pred odhodom na olimpijske igre. Dejstvo je, da so imeli tudi obilico smole in tudi zato so bili na Rogli, kjer so se zbrali 1. julija, še toliko bolj zagnani.

“Vse štiri lahko samo pohvalim za prizadevnost. Zaradi bolezni je Deni izgubil tri kilograme, zato je bil na začetku priprav še nekoliko slaboten, a je zdaj že tisti stari, pravi Deni. Tudi z Bojanovim zapestjem je vse v redu in upam, da bo tako tudi ostalo v prihodnje. Kondicijski trener Peter Krivec je bil fantom ves čas na voljo, dvakrat pa smo se zapeljali tudi na trening v Laško, ker so tam prav takšne mize in žogice, kot bodo v Tokiu,” je dejala selektorica slovenske moške reprezentance Andreja Ojsteršek Urh.

Slovenski namiznoteniški igralci so v nedeljo pred televizijskim sprejemnikom glasno navijali za slovenske košarkarje, ki so si na kvalifikacijskem turnirju v Kaunasu izborili nastop v Tokiu.

“Košarkarji so nam polepšali večer. Iskrene čestitke tudi z naše strani,” je dodala slovenska selektorica.

V torek bodo imeli Jorgić, Tokić, Kožul in Hribar prost dan, v sredo pa jih v Opatiji čaka najpomembnejši del priprav pred začetkom olimpijskih iger.

“Vzdušje v ekipi je ves čas pozitivno in to je tisto, kar je najbolj pomembno. Upam le, da bodo ostali zdravi,” je pred današnjih odhodom z Rogle še dejala Ojsteršek Urhova.

Source
STA
Preverite tudi
Close
Back to top button