Slovenski klubi dobili morebitne tekmece v drugem krogu evropskih pokalov

Danes je bil na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) v Nyonu žreb za drugi predkrog kvalifikacij evropskih nogometnih pokalov. V bobnu so bili tudi štirje slovenski klubi, in sicer Celje, Maribor, Olimpija in Bravo.

Najprej je bil opravljen žreb za drugi krog kvalifikacij za ligo prvakov, v katerem se bodo Celjani v primeru uspeha v prvem krogu proti estonski Flori iz Talina pomerili z zmagovalcem dvoboja med slovaškim prvakom Slovanom iz Bratislave in makedonsko Strugo.

V primeru izpada pa bi jih v drugem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo čakal poraženec dvoboja med Virtusom iz San Marina in romunskim FCSB-jem oziroma Steauo.

Nogometaši Maribora bi se v primeru uspeha proti bolgarskemu Botevu iz Plovdiva v drugem krogu kvalifikacij za evropsko ligo pomerili z grškim Panathinaikosom, katerega barve branijo Benjamin Verbič, Adam Gnezda Čerin in Andraž Šporar. V primeru neuspeha proti Bolgarom pa jih v drugem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo čaka romunska Craiova.

Olimpija se bo v drugem krogu kvalifikacij konferenčne lige pomerila z ukrajinsko Polisijo iz Žitomirja. Drugi slovenski predstavnik v kvalifikacijah za konferenčno ligo Bravo se bo v primeru uspeha proti valižanskemu Connah’s Quay Nomads v drugem krogu pomeril s predstavnikom Bosne in Hercegovine Zrinjskim iz Mostarja.

Natančen datum prvih in povratnih tekem v drugem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo bo znan v četrtek, za ligo prvakov in evropsko ligo pa 26. junija.

Back to top button