Slovenske skakalke v boj za kolajne na srednji napravi

Na nordijskem svetovnem prvenstvu v nemškem Oberstdorfu se bodo danes za prvi komplet skakalnih kolajn pomerile ženske. Na srednji skakalnici bodo v boju za kolajno tudi Slovenke, ki so na treningu in v kvalifikacijah dokazale, da so odlično pripravljene na vrhunec sezone.

V sredinih kvalifikacijah so namreč kar tri končale med najboljšo peterico, čeprav se je nastop nekoliko ponesrečil najboljši skakalki sezone Niki Križnar.

Dvajsetletnica, najboljša v skupnem seštevku svetovnega pokala, je zasedla peto mesto in po kvalifikacijah za RTV Slovenija priznala, da se še ni povsem spoprijateljila z manjšo napravo pod Senčno goro.

Na tekmi bo imela priložnost, da svojim skokom še nekaj doda in Sloveniji pribori prvo žensko skakalno kolajno na svetovnih prvenstvih.

Po kvalifikacijah sodeč bosta zanjo v boju tudi Ema Klinec in Jerneja Brecl. Slednja je dobila priložnost po internih kvalifikacijah na uradnih treningih. Brez mesta med četverico pa je po odločitvi glavnega trenerja Zorana Zupančiča ostala Špela Rogelj.

Breclova je priložnost izkoristila in bila četrta v kvalifikacijah. Za Klinčevo je zaostala vsega 0,4 točke. Urša Bogataj je bila v kvalifikacijah 18., potem ko se ji je primerila napaka pri odskoku.

Najboljša je bila v sredo Japonka Sara Takanashi, drugo mesto pa je zasedla Avstrijka Marita Kramer. Današnja tekma se bo začela ob 17. uri.

Source
STA
Preverite tudi
Close
Back to top button