Slovenska atletika v Bolgariji danes začenja boj za prvo ligo

Slovenska atletska reprezentanca danes v Bolgariji začenja dvodnevno tekmovanje na evropskem ekipnem prvenstvu. V Stari Zagori si bo skušala zagotoviti eno izmed prvih treh mest in s tem napredovanje v prvo ligo. Že petkov trening je motil dež, slabo vreme pa je predvideno celoten konec tedna.

 

Tina Šutej, srebrna na letošnjem dvoranskem EP, bo v skoku s palico danes ob 15. uri po slovenskem času s prvo disciplino ekipnega EP odprla slovenske nastope.

Poleg Šutejeve bo nastopila tudi preostala trojica z normami za olimpijske igre čez dober mesec dni v Tokiu. Kristjan Čeh bo potem, ko se je razšel s svojim edinim trenerjem doslej Gorazdom Rajerjem, prvič nastopil na tekmovanju.

V metu diska se bo v nedeljo pomeril tudi z aktualnim evropskim prvakom iz Litve Andriusom Gudziusom, na startnem seznamu pa je tudi Gudni Valur Gudnason, ki je lani z 69,35 m postavil islandski rekord.

Maja Mihalinec Zidar bo tekla v štafeti in na 100 ter 200 m, kjer imata najboljša izida danski predstavnici. Bolgarka Ivet Lalova-Collio, nekdanja evropska prvakinja na 100 m in evropska dvoranska prvakinja na 200 m, se bo pomerila na pol stadionskega kroga. Visoko uvrstitev pričakuje tudi Maruša Mišmaš Zrimšek.

Slovenija bo v drugi ligi nastopila v konkurenci gostiteljice Bolgarije, Hrvaške, Danske, Madžarske, Islandije, Latvije, Litve in Slovaške.

Source
STA
Back to top button