Sinner in Dimitrov finalista Miamija

Italijan Jannik Sinner in Bolgar Grigor Dimitrov sta finalista teniškega mastersa v Miamiju. Zmagovalec odprtega prvenstva Avstralije Sinner je v ponovitvi finala iz Melbourna tokrat ugnal Rusa Danila Medvedjeva gladko s 6:1 in 6:2. Bolgar pa je v drugem polfinalu ugnal olimpijskega prvaka Nemca Alexandra Zvereva s 6:4, 6:7 in 6:4.

Dvaindvajsetletni Južni Tirolec je ruskega branilca naslova v Miamiju odpravil po vsega uri in devetih minutah igre in tokrat je bilo popolnoma drugače kot v Avstraliji, kjer je finale trajal 3:44 ure.

“Danil je naredil več napak kot običajno in ponujeno priložnost sem izkoristil,” je po finalu dejal Sinner.

Bolj napet je bil drugi dvoboj. Dimitrov, ki je v četrtfinalu izločil prvopostavljenega Španca Carlosa Alcaraza, je bil boljši tudi od olimpijskega prvaka, a za zmago potreboval debeli dve uri in pol. Vseeno je bil Bolgar tisti, ki je vse niti trdno držal v svojih rokah, saj ni izgubil nobenega servisa.

Nemcu je Bolgar servis odvzel v zadnji igri prvega niza in v sedmi igri odločilnega tretjega. “To je bilo kot dvoboj prsa ob prsa. Res sva se z vso silo lotila eden drugega. V drugem nizu je Alexander še dvignil raven svoje igre in ves čas sem bil pod pritiskom,” je po tekmi povedal Bolgar, ki se bo v ponedeljek na lestvici ATP prebil med najboljšo deseterico na svetu.

Že dan pred tem sta si ženski finale turnirja WTA 1000 priborili Američanka Danielle Collins in Kazahstanka Jelena Ribakina.

Back to top button