Sezona formule 1 se bo morda začela v Bahrajnu

Sezona formule 1 se bo v letošnjem letu morda začela v Bahrajnu in ne v Avstraliji, kot je sicer predvideno v koledarju krovne zveze. Kot poročajo nekateri mediji, povzema pa nemška tiskovna agencija dpa, naj bi takšno odločitev sprejeli zaradi slabe epidemiološke slike in strogih ukrepov v Avstraliji. Nova sezona naj bi se sicer začela 21. marca.

 

Med mediji, ki poročajo o možnosti selitve prve dirke sezone, je tudi specializirani portal Autosport. Glavni vzrok spremembe koledarja naj bi bili strogi avstralski ukrepi v boju s covidom-19, predvsem uvedba 14-dnevne karantene ob prihodu v državo, zaradi katerih so morali tudi prvi teniški turnir za grand slam v Melbournu premakniti na februar.

Po sezoni 2020, ki so jo zaradi koronavirusa izpeljali z zamudo in v skrajšani različici, naj bi bila letošnja spet običajna, na koledarju pa je predvidenih kar 23 dirk.

Uradno se vodstvo tekmovanja formule 1 na te novice še ni odzvalo. Dirka v Bahrajnu je sicer načrtovana za 28. marec kot druga postaja sezone 2021.

Source
STA
Back to top button