Ševčenko ni več trener Genoe

Nekdanji ukrajinski nogometni zvezdnik Andrij Ševčenko ni več trener italijanskega prvoligaša Genoe, je klub sporočil v izjavi za javnost. Vodstvo Genoe je 45-letnega Ukrajinca razrešilo zaradi slabih rezultatov, odkar je novembra prevzel vodenje ekipe. Ekipo bo začasno prevzel Abdoulay Konko, so še sporočili.

 

 

Ševčenko je na klopi italijanskega prvoligaša novembra nasledil Davideja Ballardinija, poslovil pa se je po vsega 11 tekmah. V državnem prvenstvu je zabeležil tri neodločene izide ob šestih porazih, edino zmago pa dosegel v pokalnem tekmovanju.

Ukrajinski strokovnjak je kot igralec največji pečat pustil pri Milanu, za katerega je v dveh različnih obdobjih na 324 tekmah dosegel 175 golov. Kariero je začel pri Dinamu iz Kijeva, igral pa je še za Chelsea.

Po igralski karieri, ki jo je sklenil julija 2012, je Ševčenko najprej sedel na klop domače reprezentance kot pomočnik trenerja, julija 2016 pa je postal še selektor in izbrano vrsto popeljal do četrtfinalnega nastopa na letošnjem evropskem prvenstvu.

Genoa po 21 odigranih tekmah zaseda predzadnje 19. mesto in je pet točk oddaljena od mest, ki zagotavljajo prvoligaški status tudi v prihodnji sezoni.

Source
STA
Back to top button