Sara Takanashi zmagovalka Rasnova, Nika Križnar tretja

Japonka Sara Takanashi (239,2 točke) je na današnji drugi tekmi smučarskih skakalk v romunskem Rasnovu prišla do jubilejne, 60. zmage v svetovnem pokalu. Druga je bila Norvežanka Silje Opseth (232,9), za njo pa sta se zvrstili najboljši dve Slovenki. Četrtkova zmagovalka Nika Križnar (228,6) je zasedla tretje, Ema Klinec (224,3) pa četrto mesto.

Križarjeva je tako še devetič stopila na zmagovalni oder, na katerega se je povzpela s petega mesta po prvi seriji. Njen današnji uspeh obenem pomeni, da je pred bližnjim svetovnim prvenstvom v Oberstdorfu zadržala rumeno majico vodilne v svetovnem pokalu.

A zdaj ima Križnarjeva po generalki za SP le pet točk naskoka pred štirikratno skupno zmagovalko svetovnega pokala Takanashijevo, ki je to sezono zmagala trikrat.

“Za mano je še en super dan. Sicer sem bolj zadovoljna rezultatsko, kot pa s samimi skoki. Skoki so bili danes malce bolj napeti, živčni, nisem skakala sproščeno. Bili so tehnično malce slabši kot včeraj. Moram pa reči, da sem imela tudi malo manj sreče z vetrom, a kljub temu se je dalo skočiti in pokazati, da še vseeno sodim zraven, da lahko obdržim rumeno majico. Upam, da bom nadaljevala v tem slogu,” je dejala Križnarjeva po novih stopničkah.

Slovenski uspeh je dopolnila Klinčeva, tretja po polovici tekme, ki je na koncu zasedla četrto mesto, Jerneja Brecl (202,6 točke) je v finalu napredovala na 12. mesto, Špela Rogelj (193,7) je bila 19., Urša Bogataj (192,6) 20., Katra Komar (180,6) pa 27.

Obilo smole pa je imela do Rasnova vodilna skakalka svetovnega pokala, Avstrijka Marita Kramer. Pred odhodom v Romunijo je bil njen koronski test neveljaven, nato izvidi testa v Romuniji niso bili pravočasni, da bi lahko nastopila na prvi tekmi.

Nato je bil njen izvid pozitiven, vendar je opravila še en antigenski test, ki je bil negativen, nov test PCR pa prav tako, poroča avstrijska tiskovna agencija Apa. A romunske zdravstvene oblasti so ji vseeno prižgale rdečo luč ter ji celo zagrozile s 14-dnevno karanteno. Na koncu so ji vseeno dovolile odpotovati domov, kjer se že pripravlja na SP v nordijskih disciplinah v Oberstdorfu, ki se bo začelo v torek.

Naslednja tekma svetovnega pokala za skakalke bo šele po SP, konec marca (20., 21.) v ruskem Nižnjem Tagilu.

Source
STA
Back to top button