Sara Agrež danes z Wolfsburgom v lov na evropsko krono

Danes ob 16. uri bo v nizozemskem Eindhovnu na razprodanem stadionu kluba PSV na sporedu finale nogometne lige prvakinj. Za naslov evropskih klubskih prvakinj se bodo pomerile nogometašice španske Barcelone in nemškega Wolfsburga, katerega dres nosi tudi slovenska reprezentantka Sara Agrež. Ta bo kot prva Slovenka igrala v finalu lige prvakinj.

 

Nizozemska bo prvič gostila finale lige prvakinj, stadion v Eindhovnu, ki sprejme okoli 35.000 ljudi, pa je do zadnjega kotička razprodan.

“Občutki so dobri, v ekipi vlada mirnost. Se pa čuti osredotočenost. Treningi so kratki, učinkoviti, poudarek na taktiki. Menim, da smo dobro analizirale Barcelono in da smo dobro pripravljene na tekmo sezone. Želim si zmage, želim si glasnih navijačev, želim si timskega duha, s katerim želimo pokazati, da si to zmago zaslužimo,” je pred finalom dejala Agrež, 22-letna reprezentančna branilka, ki je lani okrepila Wolfsburg.

Nemški predstavnik bo lovil tretji naslov v tem tekmovanju, do zdaj je slavil v letih 2013 in 2014, šestič pa igra v finalu. Barcelona se bo borila za drugi naslov, v finale pa se je uvrstila četrtič oziroma tretjič zapored. Edini naslov so Katalonke osvojile pred dvema letoma. Rekorderke so nogometašice Lyona, ki so slavile osemkrat.

V letošnjem skupinskem delu lige prvakinj so sicer zaigrale še tri naše reprezentantke. Mateja Zver pri St. Pöltenu ter Nina Kajzba in Zara Kramžar pri Romi. V kvalifikacijah so igrale tudi nogometašice Pomurja.

Source
STA
Back to top button