Salzburg bo v finalu izzval celovški KAC

Hokejisti Salzburga so finalisti regionalne lige ICEHL, potem ko so na sedmi tekmi po podaljšku premagali Bolzano s 3:2. V finalu se bodo Salzburžani pomerili proti celovškemu KAC, katerega člani so trije Slovenci.

Pri KAC igrajo Jan Muršak, Luka Gomboc in Tit Smolnikar. Prvi ima največjo vlogo v ekipi in je bil po rednem delu drugi strelec zasedbe iz Celovca s 54 točkami na 48 tekmah, v končnici pa je na desetih dosedanjih tekmah dosegel sedem točk.

Gomboc je v rednem delu odigral 18 tekem, v končnici pa štiri, medtem ko Smolnikar to sezono ni igral za člansko ekipo.

KAC je sicer v polfinalu ugnal Pustertal s 4:0 v zmagah, v četrtfinalu pa je bil s 4:2 boljši od Vorarlberga. Celovčani so bili sicer najboljši po rednem delu tekmovanja in bodo imeli tudi v finalu prednost domačega ledu, medtem ko je Salzburg zasedel tretje mesto.

Salzburžani so v četrtfinalu ugnali Linz s 4:1, v polfinalu pa so za napredovanje potrebovali sedem tekem. Današnji obračun je po 119 sekundah podaljška odločil Nicolai Mayer.

Salzburg bo v finalu regionalne lige, ki se bo s prvo tekmo v Celovcu začel v petek, lovil deveti naslov prvaka in tretji zaporedni, medtem ko je bil KAC od sezone 2006/07, ko obstaja razširjeno tekmovanje, prvak štirikrat. Nazadnje je slavil v sezoni 2020/21.

Edini slovenski klub to sezono, SŽ Olimpija, je po rednem delu zasedel deveto mesto in v dodatnih tekmah za uvrstitev v končnico izgubil proti Pustertalu z 1:2 v zmagah.

Back to top button