Šahisti zahodnega dela Slovenije tesno premagali vzhodne

Zahodna ekipa Slovenije je v šahovskem dvoboju v Ljubljani premagala vzhodne s 73:71. Prijateljski dvoboj, prvi tovrstni doslej, so igrali na 24 deskah, skupaj je bilo tako 48 šahistk in šahistov vseh generacij na čelu z najboljšimi.

Zahod je imel povprečni rating 1867, Vzhod pa 1863. Igrali so po šest partij, dve v pospešenem in štiri v hitropoteznem načinu.

V šestih krogih je v zahodni ekipi Matej Guid edini osvojil vseh šest točk, najbližje popolnemu izkupičku je bila Lara Janželj, z zgolj enim remijem je osvojila je 5,5 točke. Po pet točk sta zbrala poslanec v državnem zboru Jonas Žnidaršič in Sofija Timagina.

V vzhodni ekipi so vseh šest točk osvojili Matic Lavrenčič, Jakob Krajnc in Zvonko Flandija, pet pa Anita Ličina Vrabič.

Najboljši šahisti in šahistke so igrali medsebojne dvoboje, zato v njih ni bilo lahko osvojiti veliko točk. Za vzhodno ekipo so med drugimi igrali še Jan Šubelj (osvojil je 3 točke), Boris Markoja (2,5), Adrian Mihaljčišin (2,5), Domen Tisaj (2), Barbara Skuhala (2) in Nadja Španko (3,5).

Za zahodno vrsto so nastopili Luka Lenič (3), Jure Borišek (3,5), Jure Škoberne (3,5), Matej Šebenik (4), Marko Srebrnič (3,5), Gal Drnovšek (3,5), najboljša slovenska šahistka Laura Unuk (4) in Zala Urh (2,5).

Dogodek sta pripravila kluba Maribor Poligram in Tajfun Ljubljana ob podpori Šahovske zveze Slovenije (ŠZS) v prostorih Mestne občine Ljubljana, častni pokrovitelj je bil namreč župan prestolnice Zoran Janković.

Želja pobudnikov je, da bi dvoboj postal tradicionalen in bi se vsako leto odvijal izmenično enkrat na zahodu in drugič na vzhodu države. Naslednji gostitelj bo skoraj gotovo Maribor naslednje leto.

Preverite tudi
Close
Back to top button