Robertson s hat trickom poskrbel za zmago Dallasa v Edmontonu

Jason Robertson je dosegel tri gole, ki so hokejistom Dallasa izdatno pomagali, da so na tretji tekmi finala zahodne konference severno ameriške lige NHL v gosteh premagali Edmonton s 5:3 in povedli z 2:1 v seriji na štiri zmage. Četrto tekmo bosta ekipi odigrali v noči iz srede na četrtek.

Robertson je bil na začetku zadnje tretjine strelec tudi gola za 4:3, ki so ga ocenili za odločilnega, zmago gostov pa je nato s strelom v nebranjeno mrežo samo še potrdil Miro Heiskanen.

Pred tem je Edmonton z goloma Zacha Kymana, ki je zadel še na sedmi zaporedni domači tekmi in je trenutno s 13 goli tudi najboljši strelec končnice, ter
Connorja McDavida, vodil z 2:0. Robertson je z dvema goloma, obakrat mu je podal Roope Hintz, izenačil, prvo vodstvo pa je gostom zagotovil Wjatt Johanston.

Adam Henrique, ki se je po sedmih tekmah odmora zaradi poškodbe, je postavil izid 3:3, v zadnjem delu pa se je klub premoči domačih (razmerje strelov 13:3) tehtnica obrnila na stran Dallasa, sicer prvega nosilca zahodne konference.

Robertson, ki v karieri še nikoli ni dosegel tri gole na eni tekmi, je postal šele drugi igralec Dallasa s “hat trickom” na tekmah konferenčnega finala, prvemu je to leta 1981 uspelo Dinu Cicarelliju.

“Vsak igralec si želi dosegati gole in s tem pomagati ekipi. Prvi ti da neko samozavest, potem pa gre to kot domine. Meni je to uspelo prvič, vesel pa sem, da se je to zgodilo na izredno pomembni tekmi. Hvaležen sem Hintzu za podaje, res je bil razpoložen, videlo se mu je, da je željan igre, potem ko je zaradi poškodbe izpustil nekaj tekem,” je po tekmi dejal Robertson.

Back to top button