Razgor: Trebnje bo napadlo zmago, a verjamem, da bosta točki ostali v Celju

Novi koronavirus: Potrpeti je treba še nekaj mesecev, potem bo lažje

“Njihov zaščitni znak je hitra igra, s katero vseskozi pritiskajo na nasprotnika. Tudi strelci se na vsaki tekmi dobro razporedijo med vse igralce znotraj ekipe,” pred derbijem s Trebnjem pravi kapetan rokometašev Celja Pivovarne Laško David Razgor.

Obračun prvega in drugega moštva državnega prvenstva bo v sredo ob 17.30 v dvorani Zlatorog, prenos pa na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

31-letni Razgor že vso kariero igra v matičnem Celju, kjer se dobro počuti. “Dokler sem jaz zadovoljen v Celju in klub z menoj, bo ostalo tako, kot je,” pravi “Raza”, ki upa, da slovenskim prvakom v letošnji sezoni Lige prvakov še ni odpeljal zadnji vlak v boju za uvrstitev v izločilne boje.

Sicer pa se je kapetanu pivovarjev v zadnjem obdobju življenje precej spremenilo, saj je prvič postal oče. Več pa v spodnjem intervjuju.

Začniva z državnim prvenstvom. V sredo vas čaka derbi s Trimom Trebnje, ekipo, ki je poleg Celjanov do zdaj pokazala največ. V dvoboj vstopate kot favoriti. Kakšno tekmo pričakujete, kje leži ključ do zmage?
Srečanje bi moralo biti že pred dvema mesecema. Zdaj je malce drugačno obdobje kot takrat. Smo v napornem ritmu evropskih in domačih tekem. Pričakujem našo dobro igro, saj smo v zadnjem obdobju nakazali vzpon v formi. Zavedamo pa se, da bo Trebnje napadlo zmago, a igramo v Zlatorogu in verjamem, da bosta dve točki ostali doma.

31-letni kapetan Celja Pivovarne Laško David Razgor v slovenskem klubu z največ trofejami profesionalno igra od leta 2008. Foto: www.alesfevzer.com

Kdo je po vašem mnenju najnevarnejši pri Trimu oziroma kje so Trebanjci najmočnejši?
Težko bi izpostavil posameznika, saj igrajo zelo kolektivno. Njihov zaščitni znak je hitra igra, s katero vseskozi pritiskajo na nasprotnika. Tudi strelci se na vsaki tekmi dobro razporedijo med vse igralce, tako da nevarnost ne preti samo z enega položaja. Oba njihova vratarja (Urh Brana, Miha Gaberc, op. p.) sta že prikazala nekaj dobrih predstav. Vidna je njihova velika motivacija na vseh tekmah v letošnji sezoni, tako da igrajo včasih prek svojih zmožnosti, kar so dokazali tudi z nekaj zmagami v evropskem tekmovanju.

Koga poleg Trebanjcev še pričakujete, da bi vam v nadaljevanju sezone najbolj mešal štrene pri naskoku na novo prvenstveno zvezdico?
Poudaril bi, da se preveč govori samo o Celju in Trebnjem. Pozabili smo na Gorenje, ki je letos nekako v ozadju. A prikazujejo zelo dobre predstave, imajo samo en poraz, pa še tistega so doživeli takoj, ko so se vrnili iz karantene. Tako da ne bi podcenjeval Velenja, saj bodo še resen kandidat v boju za naslov.

Prvi oziroma jesenski del Lige prvakov boste očitno končali s tekmo proti Zagrebu, ki bo 23. decembra v Zlatorogu. Zmaga proti Zagrebčanom je nujna, če še želite ohraniti možnosti za izločilne boje. A zdi se, da vas utegneta v boju za šesto mesto pokopati dva poraza proti ukrajinskemu Motorju. Kako bi ocenili dozdajšnji potek sezone v Ligi prvakov?
Morda nismo osvojili toliko točk, kot smo si jih želeli. Manjkata predvsem tisti proti Motorju in imeli smo tudi nekaj smole na uvodnem obračunu z Aalborgom. Vsekakor je jasno, da bomo morali v drugem delu poleg Zagreba za preboj naprej premagati še kakšnega od favoriziranih nasprotnikov.

Trebanjci so sezono pod vodstvom novega trenerja Uroša Zormana začeli zelo uspešno. V državnem prvenstvu so na drugem mestu za Celjani. Izgubili so le enkrat, in sicer v Slovenj Gradcu. Foto: www.alesfevzer.com

Kakšne možnosti si pripisujete, da bi vendarle podaljšali evropsko pomlad?
Ne bi ocenjeval v odstotkih. Letošnja sezona je specifična zaradi covida. Lahko ostanemo zdravi in smo konkurenčni, lahko pa pademo v mlin virusa. To se lahko zgodi tudi kateremu koli našemu nasprotniku, zato bi težko ocenjeval. Odstotkovno nam kaže slabše, a še vedno upam, da bi se nam lahko poklopilo za izločilne boje.

V letošnji sezoni bomo dobili dva prvaka Lige prvakov? Na koga bi stavili vi?
Menim, da je najkonstantnejša ekipa v zadnjih dveh letih Barcelona, ki res kaže izjemne predstave, tako da bi lahko bila glavni favorit že zdaj decembra. Če bodo ostali na tej ravni do junija, imajo možnost za dvojno krono.

Pandemija koronavirusne bolezni 19 nam še kar kroji življenje. Ste kapetan. Kako ste se privadili na vse ukrepe, kako ekipa prenaša “novo realnost”, kaj vam je najtežje?
Seveda ni lahko. Od začetka je bilo prisotno malo strahu, saj nismo natančno vedeli, kakšen je virus. Potem pa je nekaj igralcev ta virus prebolelo. Okužba ni prijetna, ker izpadeš iz tekmovalnega ritma. Potrebuješ čas, da prideš nazaj. Poleg tega je treba spreminjati stvari, ki si jih že uigraval. Pazimo na preventivne ukrepe, saj želimo zmanjšati možnost, da bi virus prišel v ekipo. Težko pa se je umakniti, saj nismo na ravni Lige NBA, kjer so naredili mehurček. Verjetno se bomo še tri, štiri mesece borili s tem, nato pa verjamem, da bo šlo na bolje.

Celotno kariero ste zvesti Celjanom. Ali ste zadovoljni s prehojeno potjo? Kaj obžalujete?
Med kariero sem v glavnem delal stvari tako, kot sem si jih zamislil. Če bi se še enkrat odločal, ne bi veliko spreminjal. Mislim, da je bil moj prispevek h klubu maksimalen, a tudi klub mi je veliko vrnil.

Igrate lahko tako na mestu organizatorja igre kot tudi levega krila. Kje rajši?
V mlajših selekcijah sem večinoma igral na sredini, a potem so me v mladinski reprezentanci zaradi velike konkurence na tem položaju prestavili na krilo, kjer sem se tudi dobro znašel. Vedno sem sprejel vlogo, ki mi jo je trener namenil. Tako sem igral tudi na desnem zunanjem ali desnem krilu, postal sem fleksibilen igralec, ki lahko zakrpa marsikatero luknjo. Trenerji so mi zaupali, jaz pa sem skušal upravičiti njihovo zaupanje.

Veselim se teh prazničnih dni, še posebej v obdobju, ko so stiki omejeni. Prav bo prišel čas, da se posvetimo družinam, da malo odmislimo virus in službe. Želim si, da se stanje čim prej normalizira, da se življenje vrne v ustaljene tirnice, a vem, da bo do takrat treba še potrpeti nekaj mesecev.

David Razgor

Ali še razmišljate morda o tem, da bi se preizkusili v tujini? Ste bili kdaj blizu temu?
Nikoli ne razmišljam na način, da je nekaj dokončno. Dokler sem jaz zadovoljen v Celju in klub z menoj, bo ostalo tako, kot je. Težko napovem prihodnost, a če bi se kdaj zgodila tujina, mi ne bi smelo biti težko spremeniti okolja.

Kaj počnete, ko se ne ukvarjate z rokometom?
Zadnjih nekaj let sem ob športu zaključil še šolanje na Fakulteti za management Univerze na Primorskem in si pridobil naziv diplomirani ekonomist. Po diplomi sem vpisal tudi magistrski študij na Mednarodni fakulteti za družbene in poslovne študije v Celju. Letos novembra pa sem tudi prvič postal oče, saj se mi je rodila hčerka. Življenje se mi je spremenilo in zdaj je moj fokus namenjen temu, da svojemu otroku zagotovim najboljše pogoje za to, da se bo razvil v dobrega in srečnega človeka.

Pred nami sta božič in novo leto, torej praznično obdobje. Vaše želje za 2021?
Veselim se teh prazničnih dni, še posebej v obdobju, ko so stiki omejeni. Prav bo prišel čas, da se posvetimo družinam, da malo odmislimo virus in službe. Želim si, da se stanje čim prej normalizira, da se življenje vrne v ustaljene tirnice, a vem, da bo do takrat treba še potrpeti nekaj mesecev.

Source
RTV MMC
Preverite tudi
Close
Back to top button