Raimo Summanen novi trener hokejistov Olimpije

Priznani finski hokejski strokovnjak Raimo Summanen je novi trener hokejistov Olimpije, so sporočili iz ljubljanskega kluba. Summanen bo zmaje vodil dve leti. Dosedanji trener Gregor Polončič ostaja v klubu kot trener selekcije do 15 let.

 

V bogati trenerski karieri je Summanen deloval kot glavni trener ekip, kot so Jokerit, Blues, Ilves, HIFK v najmočnejši finski ligi, Rapperswil-Jona Lakers v najmočnejši švicarski ligi in Avangard Omsk v ruski ligi KHL, drugi najmočnejši ligi na svetu.

Bil je tudi trener finske reprezentance, s katero je na svetovnem pokalu v Torontu leta 2004 osvojil naslov podprvaka. Med drugim je bil imenovan za najboljšega finskega trenerja in bil sprejet v finski hokejski hram slavnih, so sporočili Ljubljančani.

Summanen je bil tudi izvrsten igralec, ki je v karieri osvojil tudi Stanleyjev pokal in večkrat igral na tekmah zvezd All-Star. S finsko reprezentanco pa je bil leta 1995 svetovni prvak.

“Zelo me veseli, da smo v slovenski hokej pripeljali vrhunskega strokovnjaka, s katerim smo bili v stikih že od lanskega leta. Naši cilji so jasni in prepričan sem, da smo jim z Raimom Sumannenom korak bližje. Prepričan sem tudi, da bomo s tem sodelovanjem pripomogli k razvoju ne le ljubljanskega, ampak tudi slovenskega hokeja,” je dejal predsednik Olimpije Miha Butara.

Summanen bo člansko ekipo vodil že na današnji polfinalni tekmi državnega prvenstva proti Slaviji Jr., ki bo ob 19. uri v Tivoliju.

Source
STA
Back to top button