Proti Južni Koreji brez domnevno okuženih Kastelica in Kodrina

Slovensko moško rokometno reprezentanco ob 18. uri v Borg El Arabu v predmestju Aleksandrije čaka prva tekma svetovnega prvenstva v Egiptu proti Južni Koreji. Izbranci Ljubomirja Vranješa so trdno odločeni, da nastope na 27. mundialu začnejo z uspehom, čeprav jim ne bosta mogla pomagati Tilen Kodrin in vratar Urh Kastelic.

 

PCR test ob prihodu na letališče v Egiptu je pri obeh igralcih spet pokazal pozitivno vrednost zaradi okužbe, s katero sta se domnevno uspešno spopadla že v domovini.

Ob priključitvi reprezentanci oba najmanj 48 ur nista kazala nobenih simptomov okužbe, kar jima po slovenskih in evropskih standardih dovoljuje normalno vrnitev v delovno okolje. Organizatorji tekmovanja so Kodrinu in Kastelicu na dan uvodne tekme odredili in omogočili dodatne preiskave v bolnišnici v Kairu.

Neljubi dogodek, ki je posledica še enega izmed nedorečenih in neusklajenih protokolov na tem svetovnem prvenstvu, na nastop preostalega dela ekipe ne vpliva, kot zatrjujejo, jih je še bolj tesno povezal. Igralci so trdno odločeni, da proti Korejcem pokažejo vse svoje znanje in uspešno zakorakajo na tekmovanje.

“Kodrin in Kastelic sta zdrava in se dobro počutita. Oba sta bila ob prihodu v Egipt pozitivna na PCR testu. Organizatorji so se zato odločili, da ju pošljejo na dodatne preiskave v Kairo, kjer bodo skušali ugotoviti, kakšno je njuno stanje,” je dejal reprezentančni zdravnik Sašo Djurić in še malo bolj natančno opisal težave igralcev.

“Oba sta se v Sloveniji zaradi okužbe nahajala v desetdnevni izolaciji, nato pa se vrnila k ekipi, saj sta bila, tako kot narekujejo strokovna priporočila, 48 ur brez povišane temperature oziroma drugih simptomov okužbe. Ker smo v moški rokometni reprezentanci predvidevali, da se takšen primer lahko zgodi, smo organizatorjem in mednarodni rokometni zvezi že pred 14 dnevi posredovali vprašanje, kaj storiti v takšnem primeru, a do dandanes odgovora nismo prejeli,” je težave v splošnem kaosu v zvezi s covidom-19 obrazložil zdravnik.

Source
STA
Back to top button