Pred Pogačarjem in druščino prvi alpski preizkus

Na 108. kolesarski dirki po Franciji bo danes na sporedu prva gorska etapa od Oyannaxa do Le Grand-Bornanda, ki bi utegnila znova premešati karte med favoriti za skupno zmage. Po kaotični sedmi etapi, ki jo je dobil slovenski as Matej Mohorič, bodo na vrsto prišli hribolazci na čelu z lanskim zmagovalcem, Slovencem Tadejem Pogačarjem.

Dvaindvajsetletni član UAE Team Emirates prihaja na svoj teren, na katerem bo skušal nadoknaditi izgubljeno iz petkove etape. Z drugega mesta v skupnem seštevku je padel na peto, za vodilnim Nizozemcem Mathieujem van der Poelom pa zdaj zaostaja 3:43 minute. Pred njim je na četrtem mestu tudi Mohorič, ki pa bo v lažjih etapah kljub vsemu čakal na nove priložnosti za posamične uspehe.

Drugi je v skupnem seštevku Belgijec Wout Van Aert (+0:30), ki bi lahko po težavah kapetana Primoža Rogliča v sedmi etapi, ko je v primerjavi s Pogačarjem izgubil skoraj štiri minute, postal kapetan moštva Jumbo-Visma.

Nekajkrat se je vsestranski Belgijec že izkazal tudi v gorah, na zahtevni dirki od Tirenskega do Jadranskega morja pa je v skupnem seštevku zaostal le za Pogačarjem, lani pa je na Touru v gorah vlekel vlak nizozemske ekipe za Rogliča.

Vseeno je pričakovati, da bodo v ospredju uglednejši hribolazci. Poleg Pogačarja so v vlogi favoritov Ekvadorec Richard Carapaz, Danec Jonas Vingegaard, Valižan Geraint Thomas, Nizozemec Wilco Kelderman in ostali.

Etapa se bo začela ob 13.15, v cilju pa najboljše pričakujejo okoli 17.20.

Source
STA
Back to top button