Poškodba Tine Robnik na treningu v Saas Feeju

Slovenska alpska smučarka Tina Robnik se je poškodovala na današnjem treningu na ledeniku Saas Fee v Švici. Po prvih podatkih gre za poškodbo desnega kolena, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije. Robnikova je že na poti v Slovenijo, kjer bo v naslednjih dneh opravila dodatne preiskave.

 

Za zdaj še ni znano, kako hudo poškodbo je utrpela in ali bo sicer odlična veleslalomistka lahko nastopila na uvodnem ženskem veleslalomu, s katerim se bo 22. oktobra na ledeniku Rettenbach nad Söldnom odprla nova sezona tekmovanj za svetovni pokal v alpskem smučanju.

Enaintridesetletna Robnikova je v karieri že imela težave s poškodbami. Marca 2018 je utrpela poškodbo levega kolena, zaradi katere je bila dlje časa odsotna. Najhuje se je poškodovala na uradnem treningu smuka pred mladinskim svetovnim prvenstvom leta 2011 v Crans Montani, ko si je pri hudem padcu zdrobila tri vretenca in bila nato dolgo odsotna.

V svetovnem pokalu je najvišje doslej posegla s šestim mestom 15. februarja 2020 na domačem veleslalomu v Kranjski Gori.

V Söldnu, kjer bo 23. oktobra še moški veleslalom, so ob Robnikovi slovenski kandidati za nastop še olimpijski podprvak Žan Kranjec, Meta Hrovat, Ana Bucik, Andreja Slokar, Neja Dvornik in Štefan Hadalin.

Source
STA
Back to top button