Polona Hercog čez prvo oviro Roland Garrosa

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je uspešno začela nastope na drugem turnirju za veliki slam v sezoni, odprtem prvenstvu Francije. Hercogova, sicer 73. igralka z lestvice WTA, je v prvem krogu po uri in 55 minutah igre s 6:1, 3:6 in 6:4 premagala 16. nosilko Roland Garrosa Nizozemko Kiki Bertens.

Hercogova je izjemno začela dvoboj in po le 31 minutah igre prvi niz dobila s 6:1. V drugem je Bertensova pokazala drugačen obraz, Slovenka je naredila več napak in Nizozemka je s 6:3 izenačila razmerje moči.

Tretji niz je bolje začela 16. nosilka, ki je povedla z 2:0, a je Hercogova izenačila, nato je bila spet pobuda na strani Nizozemke, ki je imela prednost 4:2. Vendar se je Slovenka vrnila na 4:4, nato tekmici odvzela začetni udarec in na koncu ohranila mirne živce ter uspešno servirala za zmago v nizu s 6:4 in dvoboju.

Hercogova se bo v drugem krogu pomerila z boljšo iz dvoboja med Nemko Lauro Siegemund in domačinko Caroline Garcia.

Danes bosta prvi krog v Parizu predvidoma odigrali še dve slovenski igralki. Kaja Juvan se ta čas meri z branilko naslova, Poljakinjo Igo Swiatek, Tamaro Zidanšek pa čaka dvoboj s Kanadčanko Bianco Andreescu.

Source
STA
Preverite tudi
Close
Back to top button