Pokljuka nared tudi za poletno SP v biatlonu

Športni center Pokljuka je bogatejši za 940 metrov asfaltne rolkarske proge, so danes ob predstavitvi slovenskih biatlonskih reprezentanc razkrili predstavniki Športnega društva Pokljuka. Center na Rudnem polju zdaj lahko priredi tudi poletno svetovno prvenstvo, želja je, da bi bilo to na Gorenjskem morda že leta 2025.

“Veseli smo, da smo dokončali dolgotrajno usklajevanje z vsemi deležniki na tem občutljivem prostoru Triglavskega narodnega parka. Nato smo s kapitalom, ki je ostal kot zapuščina svetovnega prvenstva 2021, v rekordno kratkem času zgradili manjkajoči del steze in prehiteli zimo,” je povedal predsednik ŠD Pokljuka Jelko Kacin.

Novi del steze je izjemnega pomena za treninge biatlonske reprezentance in tudi druge športnike, ki gostujejo tukaj, pa seveda tudi za trženje centra in poletne tekme, je še povedal Kacin in razkril, da je bila naložba vredna približno 200.000 evrov. “Za nas je pomembno tudi, da smo na ta način športnike končno umaknili s ceste in jim na treningih zagotovili varnost.”

Pridobitve so veseli tudi v organizacijskem odboru tekmovanj na Pokljuki. Letos bodo decembra gostili mladinski pokal IBU, prihodnje leto pa vnovič tudi svetovni pokal. Z dograditvijo steze je center postal konkurenčen najmočnejšim centrom po svetu tudi v poletnem obdobju. Na Pokljuki zato ne skrivajo, da jih zanima tudi poletno svetovno prvenstvo. V najboljšem primeru bi tega lahko na Rudnem polju gostili že čez dve leti.

Back to top button