Pogačar, Polanc in Mezgec danes začenjajo dirko po ZAE

Z današnjo prvo etapo dirke po Združenih arabskih emiratih se bo začela kolesarska svetovna serija, letos zaradi odpovedi avstralskih preizkušenj najvišje ravni mesec pozneje kot ponavadi. V ZAE bodo od Slovencev nastopili Tadej Pogačar, Jan Polanc (oba UAE Team Emirates) in Luka Mezgec (Team BikeExchange).

Zmagovalec lanske dirke po Franciji Pogačar je bil lani na tej dirki drugi, potem ko ga je lani na zaradi okužb z novim koronavirusom predčasno končani dirki premagal le Britanec Adam Yates, od letos član Ineos Grenadiers.

Prva, sprinterska etapa se bo začela ob 9.30 na graščini v Al Dafri in končala po 176 km v Al Mirfi. V drugi bo na vrsti posamični kronometer (13 km) po otoku Al Hudajriat, v tretji in peti etapi pa bodo na vrsto prišli hribolazci z vzponoma na Džebel Hafit in Džebel Džajs.

Preostale etape, torej četrta, šesta in zadnja, sedma bodo sprinterske. Na njih bo do visokih uvrstitev skušal priti najboljši slovenski sprinter Mezgec, ki je v profesionalni karieri zabeležil 19 zmag.

Izrazit favorit za skupno zmago na prvi dirki svetovne serije je Pogačar, na stavnicah pa mu sledijo Adam Yates, Joao Almeida (Deceuninck-Quick-step), Daniel Felipe Martinez (Ineos Grenadiers) in zmagovalec nedavne dirke po Provansi Ivan Ramiro Sosa, ki prav tako kolesari za Ineos Grenadiers.

Slednji bodo imeli na dirki po ZAE najmočnejšo zasedbo, Pogačarju pa bo na poti do skupne zmage pomagal rojak Polanc, ki se je v lanski sezoni izkazal v tej vlogi. Prvič se bo v dresu UAE Emirates predstavil tudi Rafal Majka.

V svetovni seriji bodo v dresih profesionalnih ekip letos nastopali še štirje Slovenci. Primož Roglič (Jumbo-Visma) ter Matej Mohorič, Domen Novak in Jan Tratnik, ki so člani ekipe Bahrain Victorious.

Source
STA
Back to top button