Pogačar bo po dnevu počitka odločno branil rumeno majico

Po prvem dnevu počitka na letošnjem Touru v ponedeljek se bo danes na kolesarski dirki po Franciji začel naslednji tekmovalni teden. V majici vodilnega je lanski zmagovalec Tadej Pogačar iz ekipe UAE Emirates, ki ima pred tekmeci več kot dve minuti naskoka. Danes čaka kolesarje 190 km dolga preizkušnja od Albertvilla do Valencea.

Pogačar ima po devetih etapah natančno dve minuti in sekundo prednosti. Najbližje je Avstralec Ben O’Connor, zmagovalec nedeljske devete etape. Pogačar pa je to etapo končal 32 sekund pred tekmeci v lovu za skupno zmago.

V skupnem seštevku ima 22-letnik s Klanca pri Komendi pred tretjim Kolumbijcem Rigobertom Uranom že 5:18 minute naskoka. Od najmočnejših hribolazcev na francoski pentlji sledijo Danec Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma), Ekvadorec Richard Carapaz (Ineos Grenadiers), ki se zdi drugi najmočnejši navkreber, ter Španec Enric Mas (Movistar). Vsi zaostajajo med petimi in šestimi minutami za Pogačarjem.

V ponedeljek je bil na Touru prvi prost dan, ki za vodilnega moža ni minil povsem brez obveznosti, a si je vseeno lahko privoščil tudi počitek.

“Ni konec, še zdaleč ne. Tour ima 21 dni, mi pa nismo še niti na polovici. Zaenkrat kaže dobro. Lahko pa imam kakšen slab dan in gre vse na glavo,” je na spletni novinarski konferenci dan pred nadaljevanjem dirke strasti umirjal Pogačar in poudaril: “Sem zadovoljen in srečen, da sem v rumenem na prvi prosti dan. To je neverjetno, vse je kul.”

Na Touru poleg Pogačarja ostajata še dva Slovenca, Matej Mohorič iz ekipe Bahrain Victorious in Luka Mezgec iz moštva BikeExchange. Pred deveto etapo pa je v nedeljo odstopil slovenski as Primož Roglič iz ekipe Jumbo-Visma, ki zaradi bolečin po dveh padcih ni mogel nadaljevati preizkušnje.

Source
STA
Back to top button