Po zmagi nad Makedonci na vrsti imenitni Danci, vprašljiv nastop Dolenca

Slovenska moška rokometna reprezentanca na četrtkovi uvodni tekmi evropskega prvenstva na Madžarskem in Slovaškem proti Severni Makedoniji ni prikazala najboljše predstave, a je osvojila načrtovani točki. Že v soboto jo čaka nova naloga, na nasprotni strani ji bo v Debrecenu stala izjemno močna Danska. Tekma se bo začela ob 20.30.

 

 

Slovenski selektor Ljubomir Vranješ je bil na uvodni tekmi proti Severni Makedoniji najbolj zadovoljen z osvojenima točkama. Po njegovem mnenju je skozi celotno tekmo dobro delovala tudi obramba, manj zadovoljen je bil z igro v napadu in dejstvu, da so pod velikim vprašajem nadaljnji nastopi kapetana Jureta Dolenca, ki si je v četrtek poškodoval koleno.

“Dolenec danes zagotovo ne bo treniral. Čaka ga še dodatni zdravniški pregled, šele po njem bo padla odločitev o njegovem nadaljnjem nastopu na turnirju,” je v zvezi z Dolencem dejal Vranješ.

“V soboto nas čaka izjemno močan tekmec. Danska ni zgolj Mikkel Hansen, gre za izjemno skupino rokometašev, ki igrajo vrhunsko v napadu in obrambi. Na sobotnem dvoboju so absolutni favoriti, a ne mislimo izobesiti bele zastave, skušali bomo igrati po naših najboljših močeh in iztržiti čim več,” je dejal švedski strokovnjak na slovenski klopi.

“Danska obstoječemu igralskemu kadru vselej doda še enega novega in zelo dobrega rokometaša. Tako je iz leta v leto na vsakem turnirju, moj kolega na danski klopi Nikolaj Jacobsen pa te novince vedno dobro integrira v celotno moštvo. Ob tem igrajo zelo enostavno, pri tem pa so zelo učinkoviti,” je še dodal Vranješ.

Danska je na uvodni tekmi letošnjega turnirja z rutinirano predstavo premagala Črno goro s 30:21, Slovenija pa je ukanila Severno Makedonijo s 27:25.

“Če hočemo premagati Dance, potem moramo odigrati naravnost popolno tekmo,” pred sobotnim obračunom v Debrecenu pravi Blaž Janc.

“Veliko zadev je bilo dobrih na uvodni tekmi proti Makedoncem, proti Dancem pa bo vse skupaj moralo biti še na veliko višji ravni. Veliko zadev se bo moralo ‘poklopiti’ za morebitno zmago nad imenitnimi Danci, novega izziva pa se ne bojimo,” je dodal krilni igralec slovenske izbrane vrste in španskega velikana iz Barcelone.

Jančev kolega na desnem krilu Gašper Marguč je podobnega mnenja. “Na uvodni tekmi proti Makedoncem smo igrali v krču, a najbolj pomembno je, da smo prebili led. Na sobotnem dvoboju nimamo kaj izgubiti, lahko le veliko pridobimo. Če bo naša obramba na višji ravni kot proti Makedoncem, realizacija v napadu pa boljša, potem je vse mogoče,” je na današnji spletni novinarski konferenci iz Debrecena dejal Marguč.

Slovenijo po sobotnem dvoboju z Dansko v ponedeljek čaka še Črna gora. Po uvodnem krogu imata Slovenija in Danska po dve točki, Severna Makedonija in Črna gora sta brez njih. V drugi del tekmovanja, ki bo med 20. in 26. januarjem v Budimpešti, bosta napredovali najboljši reprezentanci v skupini A.

Source
STA
Back to top button