Po odhodu Klinsmanna bo Južnokorejce vodil začasni selektor

Vodilni možje južnokorejske nogometne zveze so le našli zamenjavo za nemškega strokovnjaka Jürgena Klinsmanna, ki so ga odslovili po bolečem porazu v polfinalu azijskega prvenstva proti Jordaniji. Vodenje južnokorejske selekcije so zaupali domačemu Hwangu Sun Hongu, ki reprezentance ne bo vodil s polnim mandatom, ampak kot začasni selektor.

Hwang Sun Hong je bil pred tem trener mladinske selekcije do 23 let. Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, naj bi selektorja s polnim mandatom imenovali maja.

V azijskih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2026 bo naslednji nasprotnik Južne Koreje ekipa Tajske. Povratna tekma bo naslednji mesec. Pod vodstvom Klinsmanna je Južna Koreja začela kvalifikacije z dvema zmagama proti Singapurju in Kitajski.

Hwang je lani vodil svojo ekipo do zlate medalje na azijskih igrah v Hangzhouju. Petinpetdesetletni nekdanji profesionalni nogometaš je bil v ekipi južnokorejske reprezentance, ki je leta 2002 na svetovnem prvenstvu, ki je bilo v Južni Koreji in na Japonskem, zasedla četrto mesto.

Back to top button