Po grozljivki v Italiji: Norvežanka in Avstrijka že operirani

Današnjo zmago domačinke Federice Brignone na superveleslalomu svetovnega pokala v Val di Fassi sta zasenčila grozljiva padca Kajse Vickhoff Lie in Rosine Schneeberger. Norvežanko in Avstrijko so s helikopterjem odpeljali v bolnišnico, popoldne pa so z njunih zvez sporočili, da sta obe utrpeli zlom noge. Obe so že tudi operirali.

Pri padcu Kajse Vickhoff Lie je bilo domala vsem jasno, da z njeno levo nogo ni vse v redu, z norveške smučarske zveze pa so pozneje potrdili, da si je zlomila spodnji del noge, skrbi pa zdravnikom povzroča še močno otečeno koleno. Več o poškodbi kolena bo znanega po dodatnih pregledih, je še dodala norveška zveza.

Sedemindvajsetletna Schneebergerjeva je padla v prvem delu preizkušnje in si zlomila tako golenico kot mečnico desne noge. Po poročanju avstrijske zveze so ji obe kosti stabilizirali z vijaki.

Na superveleslalomu za svetovni pokal je sicer zmago slavila domačinka Federica Brignone, Švicarka Lara Gut-Behrami pa je z drugim mestom osvojila mali kristalni globus v superveleslalomu, v boju za veliki kristalni globus pa ima pred zadnjimi osmimi preizkušnjami 187 točk prednosti pred Slovakinjo Petro Vlhovo.

Via
STA
Source
Siol
Preverite tudi
Close
Back to top button