Pliberk bo gostil finalni moški turnir lige Mevza

Finalni turnir najboljše četverice srednjeevropske odbojkarske lige Mevza bo 16. in 17. marca v Pliberku na avstrijskem Koroškem blizu meje s Slovenijo. V boj za lovoriko srednjeevropskega prvaka se bosta podala tudi oba slovenska predstavnika Calcit Volley in Maribor, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije.

Za organizacijo zaključnega turnirja najboljše četverice srednjeevropske lige za moške se je potegovala le ena ekipa, SK Zadruga Aich/Dob.

Calcit Volley je redni del tekmovanja sklenil z le enim porazom, klonil je le proti slovaškemu Komarnu in se na zaključni turnir podaja v vlogi prvega favorita.

Tekmeci Kamničanov v polfinalu, ki bo 16. marca, bodo odbojkarji slovaškega TJ Spartaka iz Myjave. Maribor je v srednjeevropski ligi zabeležil sedem zmag in dva poraza, kar je na koncu zadostovalo za skupno drugo mesto, ki štajerski vrsti prinaša polfinalni obračun z gostitelji iz SK Zadruge Aich/Dob. Finale bo 17. marca.

Pri ženskah bo zaključni turnir srednjeevropske lige 2. in 3. marca v športni dvorani Ljudski vrt v Mariboru, na njem pa bosta prav tako nastopila oba predstavnika Slovenije, Calcit Volley in Nova KBM Branik.

Kamničanke so redni del tekmovanja končale na prvem mestu, Mariborčanke pa so bile četrte. Slovenski zasedbi se bosta med seboj pomerili že v polfinalu.

Back to top button