Osemnajsta zmaga Federice Brignone, Slovenki neuspešni

Federica Brignone (1:10,84) je zmagovalka petega ženskega superveleslaloma v tej sezoni v Zauchenseeju v Avstriji. Italijanka je za karierno 18. zmago v svetovnem pokalu alpskih smučark za pičle štiri stotinke sekunde premagala Švicarko Corinne Suter, Avstrijka Ariana Rädler (+0,17) je prve stopničke v karieri osvojila s tretjim mestom.

 

 

Brignonejeva je osvojila še drugo superveleslalomsko zmago v tej sezoni, po superveleslalomu 2 v St. Morizu, ter šesto v karieri. S tem dosežkom je postala tudi najuspešnejša Italijanka v tej disciplini v svetovnem pokalu. Sofia Goggia ima pet superveleslalomskih zmag.

Na vrhu superveleslalomskega seštevka so kar tri Italijanke. Vodi zmagovalka dveh superveleslalomov v tej zimi Sofia Goggia, ki je po sobotnem padcu na smuku šla na start ter tekmo končala na 19. mestu. Goggia ima 332 točk, Brignonejeva na drugem mestu zgolj pet točk manj, Elena Curtoni pa 84 točk manj.

Slovenki Ilka Štuhec in Maruša Ferk Saioni sta ostali brez uvrstitve med najboljših 30. Štuhčeva tekme ni končala v cilju, Ferkova pa je bila z zaostankom 2,14 sekunde prepočasna za točke in je končala na 39. mestu. Ferk Saoionijeva je sicer poskrbela za edino slovensko uvrstitev v trideseterico v tej zimi na ženskih superveleslalomih s 16. mestom v Lake Louisu.

Edina ne-Italijanka z zmago na superveleslalomih v tej zimi je Švicarka Lara Gut-Behrami, ki je zmagala na prvem superveleslalomu v St. Moritzu, na drugem pa je padla. Nato pa je šla na prisilni počitek zaradi okužbe z novim koronavirusom. Gut-Behramijeva je bila danes deseta.

Source
STA
Back to top button