Osaka prva polfinalistka OP Avstralije

Tretja igralka sveta, Japonka Naomi Osaka, je prva polfinalistka odprtega prvenstva Avstralije. V današnjem četrtfinalu je brez težav s 6:2 in 6:2 premagala eno od večjih presenečenj prvega turnirja za veliki slam tega leta Tajvanko Hsieh Su-wei.

 

Trikratna zmagovalka turnirjev za veliki slam je potrebovala le 66 minut za zmago, pri tem pa dosegla kar 24 “winnerjev”. V polfinalu se bo srečala z zmagovalko četrtfinala med Američanko Sereno Williams, zmagovalko 23 turnirjev za veliki slam, in Romunko Simono Halep.

Izkušenejša Su-wei, ki je pri 35 letih postala najstarejša ženska s prvim nastopom v četrtfinalu na veliki četverici turnirjev, je na začetku dvoboja Osaki še povzročila nekaj težav. A je 23-letna Japonka sredi prvega niza našla svoj ritem in prevzela popoln nadzor nad srečanjem.

Predvsem si je veliko lažje zagotovila napredovanje kot v osmini finala, ko je proti Španki Garbine Muguruza morala rešiti dve zaključni žogici. “Zdi se, da mi je dvoboj z Muguruzo vlil dodatno samozaupanje,” je po novi zmagi dejala Osaka. “Trenutno sem zadovoljna s svojo igro.”

Osaka je doslej vsakič, ko je dosegla četrtfinale turnirja za veliki slam, na koncu tudi zmagala. Nazadnje na OP ZDA lani, pred tem pa ravno v Melbournu leta 2019. Na novinarsko vprašanje o tem je Japonka odgovorila, da si predvsem želi biti bolj konstantna.

“Dejstvo je, da če se ne uvrstim v finale, izpadem že v osmini finala ali pa celo v tretjem krogu,” je dejala. “Zadovoljna bom, če bom bolj konstantna. Zdi se mi, da mi to od New Yorka uspeva in to je prvi cilj zame.”

Source
STA
Preverite tudi
Close
Back to top button