Osaka četrtič ali Bradyjeva prvič?

V finalu teniškega odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu se bosta v ženski konkurenci pomerili Japonka Naomi Osaka in Američanka Jennifer Brady. Japonka, tretja nosilka turnirja lovi četrti naslov na grand slamih in je izrazita favoritinja. A Bradyjeve ne gre odpisati, saj je bila na lanskem OP ZDA blizu presenečenja proti Osaki.

Pred dobrimi petimi meseci sta tekmici, ki bosta na areno Roda Laverja stopili danes ob 9.30, postregli s pravo poslastico v polfinalu turnirja velike četverice v New Yorku.

Triindvajsetletna Osaka, tudi kasnejša zmagovalka OP ZDA, je bila na koncu boljša po treh nizih s 7:6 (1), 3:6, 6:3, a Bradyjeva je ob prvem nastopu v polfinalu grand slamov dokazala, da z velikimi koraki stopa proti zgornjemu domu ženskega tenisa.

Trenutno 24. igralka sveta ter 22. nosilka v Melbournu je na poti do finala izgubila dva niza, po enega v polfinalu proti Čehinji Karolini Muchovi in v četrtfinalu proti rojakinji Jessici Pegula.

Zmagovalka OP ZDA v letih 2018 in 2020 ter OP Avstralije 2019, pa je do zadnje stopničke izgubila en niz. V osmini finala je bila po dolgem dvoboju po treh nizih boljša od Španke Garbine Muguruza, v polfinalu pa je med drugimi zanesljivo opravila z Američanko Sereno Williams.

Finalistki sta se doslej pomerili trikrat, od tega dvakrat na turnirjih serije WTA. Obakrat je bila boljša Osaka, Bradyjeva pa je dobila prvi medsebojni dvoboj v New Braunfelsu na turnirju ITF 50k.

“Mislim, da je takrat ravno prebila mejo top 200 na lestvici. Spomnim se dvoboja. Mislila sem si, ‘vau, kako močno udarja žogico. Ta punca bo postala vrhunska igralka’,” je spomin na prvi obračun s takrat 17-letno Osako strnila dve leti starejša Bradyjeva.

Source
STA
Preverite tudi
Close
Back to top button