Okrnjen spored DP v odbojki in sprememba koledarja

Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) je v izjavi za javnost sporočila, da je prišlo do nekaterih sprememb v terminih naslednjih tekem državnega prvenstva. Tako bosta v soboto le dve tekmi v 1. DOL za moške, v ženski konkurenci pa le ena. Obenem je OZS sporočila tudi spremembo koledarja tekmovanja v DP.

 

 

 

S tekmami 13. kroga za moške in 15. kroga za ženske se nadaljuje prva odbojkarska liga. Moške ekipe se morajo za popolnitev drugega dela prvenstva med seboj srečati še dvakrat, ženske pa že začenjajo z zadnjo tretjino rednega dela prvenstva.

Prvi obračun 13. kroga so odigrali odbojkarji Hiše na kolesih Triglav in Calcit Volleyja, ki so ga dobili slednji s 3:1. Preostali tekmi 13. kroga bosta v soboto, vodilni ACH Volley se bo doma srečal s Salonitom Anhovo, Panvita Pomgrad pa se bo v soboto podala na gostovanje k Črnučam. Tekma med Merkur Mariborom in Krko bo v torek, 18. januarja.

Pri ženskah bo na vrsti 15. krog tekmovanja, ki pa bo močno okrnjen. Srečanji med Calcitom Volleyjem in Luko Koprom ter Novo KBM Branikom in ATK Grosupljem sta prestavljeni, Sip Šempeter in Gen-I Volley pa se bosta med seboj pomerila 9. februarja. Na sporedu bo tako le dvoboj med Ankaranom in Krimom.

Tekmovalno-registracijska komisija OZS in njeno predsedstvo sta v soglasju s prvoligaškimi klubi potrdila tudi spremembo koledarja v prvi odbojkarski ligi za ženske. Zadnji termini, v katerih bo še možno odigrati tekme tretjega dela prvenstva, je 2. marec pri ženskah in 12. marec pri moških.

Če vseh tekem ne bo moč odigrati, bo prednost dobila končnica, ekipe pa bodo v tabelo postavljene glede na razvrstitev po koncu drugega dela prvenstva oz. 14. odigranih krogih, je še sporočila OZS.

Source
STA
Back to top button