Obsojeni Zoran Mamić se je vendarle vrnil na Hrvaško

Bivši trener zagrebškega nogometnega moštva Dinamo Zoran Mamić, ki je obsojen na štiri leta in osem mesecev zapora zaradi kriminala v klubu, se je danes vrnil iz Bosne in Hercegovine, v katero se je napotil v torek. Povedal je, da je obiskal brata Zdravka, ki se je pred hrvaškim pravosodjem skril v BiH.

Mamić je po vrnitvi na Hrvaško za regionalno televizijo N1 izjavil, da je svoboden človek, vse dokler ne bodo izpolnjeni vsi predpogoji, da bo odšel na prestajanje zaporne kazni. Potrdil je, da je v BiH odšel v torek čez mejni prehod v Slavonskem Brodu, potem ko se je udeležil naroka na drugem sojenju za kriminal v Dinamu, ki poteka proti bratoma Mamić in njihovim sodelavcem na sodišču v Osijeku.

Pojasnil je, da je v BiH obiskal brata, ki ga ni videl več kot sedem mesecev. Želel je izkoristiti priložnost za obisk, medtem ko je še na prostosti. Mamićevi odvetniki so v torek za hrvaške medije zatrdili, da je bivši trener Dinama odšel obiskati brata ter da se bo v danes vrnil na Hrvaško. Na Hrvaškem so tudi ugibali, ali bo Zoran Mamić sledil svojemu bratu in poiskal zatočišče pred hrvaškim pravosodjem v BiH.

Zoran Mamić je prejšnji teden za hrvaško komercialno televizijo RTL povedal, da se ne počuti krivega, a bo zaporno kazen prestal, ker si potem želi normalnega življenja.

Source
STA
Preverite tudi
Close
Back to top button