Norvežani čakajo prvo zmago, nova priložnost za Faka

Biatlonci se bodo danes ob 14.30 pomerili na najdaljši posamični tekmi na 20 km. Svoj prvi posamični uspeh še vedno čakajo Norvežani, ki so jim slavje na prvih dveh tekmah speljali Francozi in Švedi. Prav 20-kilometrska tekma je najmočnejša disciplina tudi za Jakova Faka, ki je bil lani na prvenstvu v Anterselvi četrti.

Dolžnik prvenstva je še vedno prvi biatlonec sezone Johannes Thingnes Boe, ki je na prvenstvu doslej osvojil zlato z mešano štafeto in bron v zasledovanju, kar pa je manj od tega, kar je kazal med novembrom in januarjem.

V sezoni je največ pokazal drugi Norvežan Sturla Holm Lagreid, ki je zmago dosegel v Kontiolahtiju in bil drugi po novem letu v Anterselvi. Da je 20-kilometrska tekma nekaj posebnega, pa je z zmago v Italiji dokazal Rus Aleksander Loginov, pa tudi Nemec Erik Lesser s tretjim mestom na Finskem.

A glavni favoriti so glede na sezono in uvod na Pokljuki jasni. Biatlonci Nemčije, Francije in Švedske bodo izziv za vso konkurenco. V krog izzivalcev sodijo vsaj še Italijan Lukas Hofer, Nemec Arnd Peiffer, sloviti avstrijski strelec Simon Eder in tudi Jakov Fak, ki po dveh 35. mestih pričakuje boljši dosežek na domačem prvenstvu.

Slovenske barve bodo ob Faku branili še najboljši Slovenec na prvenstvu doslej Miha Dovžan, Rok Tršan in Alex Cisar. V ospredju bo predvsem Dovžan, ki se mu ob dobrem nastopu nasmiha premierni nastop na tekmi s skupinskim startom v karieri in to na domačem prizorišču, le lučaj stran od njegovega doma v Gorjah.

Source
STA
Back to top button