Nezadovoljni Harden pristal pri Brooklynu

Košarkarski zvezdnik James Harden je po menjavi, v katero so bila vpletena štiri moštva v ligi NBA, pristal pri Brooklyn Nets. Enaintridesetletni Američan je bil v zadnjem času nezadovoljen pri Houston Rockets, ki so v poslu izsilili kar štiri prve izbore na prihajajočih naborih.

Harden tako zapušča Houston, kamor je prišel 27. oktobra leta 2012. Tam se je razvil v enega najboljših košarkarjev lige. Pri raketah je v v nekaj več kot osmih letih v povprečju dosegal 29,6 točke, 6 skokov in 7,7 podaje na tekmo. Trikrat je bil tudi najboljši strelec lige (2018, 2019 in 2020).

V letošnji sezoni je le dan prej na novinarski konferenci po porazu proti Los Angeles Lakers izrazil nezadovoljstvo s položajem moštva v ligi NBA in nato vendarle izsilil menjavo, ki si jo je tako želel od začetka sezone. V njej je brez prave volje na parketu, predvsem pri igri v obrambi, in malce slabše telesno pripravljen vseeno dosegal 24,8 točke in 10,4 podaje na tekmo.

Zdaj se bo pri Nets pridružil Kevinu Durantu, s katerim sta skupaj igrala pri Oklahoma City Thunder od nabora leta 2009 do konca sezone 2011/12. Pri Brooklynu sicer igra še en zvezdnik lige Kyrie Irving, ki pa je zaradi osebnih razlogov že dlje časa odsoten in se je znašel tudi v preiskavi lige NBA glede nespoštovanja zdravstvenih protokolov.

Brooklyn je v zameno za Hardna plačal zelo visoko ceno. Houston je v poslu s štirimi ekipami prejel tri izbore Brooklyna v prvem krogu nabora (2022, 2024, 2026) ter tudi Milwaukeejevega (2022). Obenem pa lahko z Brooklynom zamenja še štiri izbore v prvem krogu nabora v letih 2021, 2023, 2025 in 2027. Izbori niso zaščiteni.

Houston je ob tem dobil tri košarkarje, in sicer Victorja Oladipa (Indiana Pacers), Danteja Exuma (Cleveland) in Rodionsa Kurucsa (oba Brooklyn). Medtem se v Indiano seli Caris LeVert ter izbor drugega kroga na letošnjem naboru, Cleveland Cavaliers pa sta okrepila Taurean Prince in Jarrett Allen.

Source
STA
Preverite tudi
Close
Back to top button