Nastope na SP odpira Maruša Štangar

V Abu Dabiju se bo danes začelo letošnje svetovno prvenstvo v judu. Slovenske nastope bo v kategoriji do 48 kg odprla Maruša Štangar. Skupaj se bo v združenih arabskih emiratih predstavilo osem Slovencev.

Največ slovenski tabor na prvenstvu pričakuje od Andreje Leški v kategoriji do 63 kg. Slednja je lani na tovrstnem tekmovanju v Dohi osvojila srebro, lepe spomine pa ima tudi na Abu Dabi, kjer je pred leti osvojila bronasto kolajno na mladinskem svetovnem prvenstvu.

Leški je ob tem v zavidljivi formi, saj je pred tremi tedni v Zagrebu osvojila bronasto odličje na evropskem prvenstvu, prejšnji teden je bila srebrna na grand slamu v Kazahstanu.

Med dekleti bo v konkurenci do 48 kg nastopala Maruša Štangar, do 70 kg Anka Pogačnik in do 78 kg Metka Lobnik. Žal je doma ostala Kaja Kajzer

V moški konkurenci je stalnica Martin Hojak (do 73 kg), prvič v karieri pa si je nastop na SP priboril tudi tekmovalec Slovenj Gradca Nace Herković, ki se je konec tedna z dvema zmagama v Astani prebil med najboljših 100 judoistov na svetu in bo po premieri na EP dobil še priložnost na SP v kategoriji do 81 kg. V kategoriji nad 100 kg bosta tekmovala Vito Dragič in Enej Marinič.

Hojak in predvsem Marinič sta tista, ki bosta na EP lovila zadnji vlak za nastop na olimpijskih grah v Parizu.

Back to top button