Na SP deskarjev prostega sloga tudi dva Slovenca

S kvalifikacijami v snežnem parku se bo v ameriškem Aspnu v sredo začelo svetovno prvenstvo deskarjev prostega sloga, na katerem bosta nastopila tudi Naj Mekinc in Tit Štante. Mekinc bo nastopil v snežnem parku, Štante pa v snežnem želbu. Urška Pribošič je zaradi poškodbe rame ostala doma in si želi nastopiti na finalu sezone marca v Švici.

Prvenstvo, ki bi predvidoma moralo biti na Kitajskem, je najprej prevzela Kanada (Calgary), na koncu pa so zaradi slabih epidemiološki razmer v Kanadi morali najti novega organizatorja.

Aspen ima vso potrebno infrastrukturo in znanje, saj v tem športu postavlja trende z vsakoletno organizacijo X-iger in bo med 18. in 21. marcem priredili še tekmi svetovnega pokala v snežnem žlebu (half pipe) in snežnem parku (slopestyle).

“V lepem spomladanskem vremenu smo imeli v Park Cityju res odlične pogoje za deskanje, tako da sem pred prvenstvom optimist. Če fantoma uspeta vožnji s treningov, bomo lahko zadovoljni tudi z rezultati. Pričakujem uvrstitvi med najboljšo šestnajsterico,” pred slovenskimi nastopi napoveduje trener Matevž Pristavec.

* Spored SP:
10.3. snežni park (slopestyle) – kvalifikacije
11.3. snežni žleb (halfpipe) – kvalifikacije
12.3. snežni park (slopestyle) – finale
13.3. snežni žleb (halfpipe) – finale
14.3. skoki prostega sloga (big air) – kvalifikacije
16.3. skoki prostega sloga (big air) – finale

Source
STA
Preverite tudi
Close
Back to top button