Na Giru danes še drugi kronometer

Kolesarje na dirki po Italiji danes čaka še druga vožnja na čas, dolga 31,2 km med krajema Castiglione delle Stiviere in Desenzano del Garda. Novo priložnost za zmago bo v 14. etapi iskal tudi slovenski zvezdnik Tadej Pogačar. Vodilni na dirki je dobil že prvi kronometer na letošnjem Giru.

Pogačar je bil najboljši v sedmi etapi italijanske pentlje, takrat je ugnal Italijana Filippa Ganno in Američana Magnusa Sheffielda. Tudi pred Pogačarjem je nazadnje na kronometru na Giru slavil Slovenec, Primož Roglič je lani v 20. etapi na Svete Višarje pokoril konkurenco.

Druga vožnja na čas bo pretežno ravninska z nekaj valovitimi površinami in približno 250 metri višinske razlike. Kolesarji bodo prečkali nekaj vasi ter vrsto manjših vzponov in spustov. Cesta se skoraj ves čas rahlo spušča proti obali Gardskega jezera.

Zadnji, ključni kilometri so večinoma ravninski z nekaj zavoji levo in desno približno 300 metrov pred ciljem. Ciljna ravnina je dolga 200 metrov in široka šest.

Slovenski zvezdnik v rožnati majici vodilnega Pogačar ima pred današnjim kronometrom veliko prednost pred zasledovalci v skupni razvrstitvi dirke. Kolumbijec Daniel Felipe Martinez (Bora-hansgrohe) na drugem mestu zaostaja za 2:40 minute, tretji Britanec Geraint Thomas (Ineos Grenadiers) pa 2:56.

Back to top button