Murovec se je podpisal tudi pod kolekcijo Peking 2022

Potem ko je Olimpijski komite Slovenije (OKS) v torek potrdil 41 športnikov za nastop na bližnjih zimskih olimpijskih igrah v Pekingu, so pri OKS razkrili tudi letošnjo olimpijsko kolekcijo. Tudi tokrat se je pod njo podpisal Sandi Murovec, ki z OKS sodeluje vse od leta 2012 in poletnih olimpijskih iger v Londonu.

 

 

Vloga Murovca je oblikovanje vseh artiklov kolekcije, od kape, nogavic, majic pa vse do slovesne bunde in nacionalne kolekcije, so sporočili iz OKS. Vsakič poskuša najti pravo razmerje med obliko, identiteto slovenskega športnika, navijači, s slovenskimi športnimi barvami, funkcionalnostjo in (če je le možno) tudi pridihom identitete prireditelja.

Murovčeva želja je, da športniki in navijači začutijo, kje se olimpijske igre dogajajo. Prav zato so v delih olimpijske kolekcije tokrat podrobnosti fasade kultnega stadiona Ptičje gnezdo v Pekingu, kjer se bodo olimpijci sprehodili na odprtju iger. Pri posebni opremi pa je pomembno, da se čimbolj približa željam športnika oziroma proizvajalca, ki ima v tem primeru zelo natančna navodila, ob tem pa je treba upoštevati stroga pravila in standarde posameznih mednarodnih krovnih športnih organizacij.

Pri tokratni kolekciji izstopa dolga bunda za slovesno otvoritev, menijo pri OKS, čista, ostra, s črto po sredini, ki ponazarja odločenost, osredotočenost in deluje zmagovalno, vendar brez kiča.

Poleg oblačil pa je pomembna tudi obutev, za katero je poskrbela Alpina ter olimpijce obula v pohodne čevlje, ki so njihov zaščitni znak, saj je bil “gojzar” tudi prvi čevelj, ki so ga v Alpini izdelali pred točno 75 leti. Pohodne čevlje so tako oblekli v trendovske barve, kot piko na i pa so jim dodali zelene, modre in bele vezalke, ki predstavljajo barve OKS.

“Barve, ki jih uporabljamo, so lepe, ‘nosljive’, lahko tudi elegantne, a vedno dovolj športno agresivne. Skozi zadnja leta nam je uspelo, da smo na globalni športni ravni ob bok izvrstnih dosežkov zgradili izjemno močno identiteto. In del uspehov so tudi oblačila, ki poskrbijo za svojevrsten ‘strah’ v očeh nasprotnikov. Postali smo vizualno prepoznavni, sočasno pa nadvse spoštovan športni narod. In verjamemo, da bo tako tudi v Pekingu!” so o novi zimski kolekciji še zapisali pri OKS.

Source
STA
Back to top button