Mbappe pred tekmo z Nizozemsko le delno treniral

Francosko nogometno reprezentanco skrbi zdravstveno stanje njihovega prvega zvezdnika Kyliana Mbappeja. Petindvajsetletnik je v sredo izpustil večino skupinskega treninga pred petkovo tekmo proti Nizozemski na evropskem prvenstvu v Nemčiji, potem ko si je v uvodni zmagi proti Avstriji zlomil nos.

Kapetan Francije se je poškodoval na ponedeljkovi tekmi, ko je ob koncu dvoboja trčil s Kevinom Dansom, pri čemer se je z nosom močno zaletel v ramo avstrijskega branilca. Zelenico je zapustil v okrvavljeni majici.

Mbappeja v sredo ni bilo na uvodu moštvenega treninga, nato pa se je z obližem na nosu odpravil na igrišče, kjer je samostojno treniral s kondicijskim trenerjem, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Po nekaj kratkih podajah s trenerjem se je zvezdnik kasneje pridružil francoskim soigralcem. Trenerski štab je sicer že v torek sporočil, da je Mbappe vprašljiv za dvoboj z Nizozemci.

Francoska nogometna zveza pa je zapisala, da je Mbappe opravil teste v bolnišnici v Düsseldorfu, preden se je ponovno pridružil francoski reprezentanci v njeni bazi v Paderbornu. Dodala je, da ne bo potreboval operacije, a mu bodo namestili masko, ki mu bo omogočila vrnitev na igrišča.

V primeru odsotnosti Mbappeja ga bo na petkovi tekmi bržkone zamenjal najboljši strelec Francije Olivier Giroud. Tako Francozi kot Nizozemci so sicer dobili svoji uvodni tekmi na EP.

“Seveda je pomemben igralec, kapetan, vodja. To bo imelo vpliv, a imamo izjemno ekipo. Glede na fante, ki jih imamo na klopi, se ne bom pritoževal. Imamo več kot dovolj možnosti za zamenjavo Kyliana,” je v sredo dejal reprezentant Adrien Rabiot.

Mbappe je sicer tretji najboljši strelec v zgodovini Francije s 47 zadetki na 80 tekmah. Več jih imata le Giroud in Thierry Henry.

“Moja miselnost je vedno enaka, prispevati nekaj ekipi, ko mi trener ponudi priložnost. Vsi vedo, da prej mislim na kolektiv kot nase,” je že po tekmi z Avstrijo dejal takrat rezervist Giroud. V petek se mu obeta start od prve minute.

Back to top button