Maribor zaradi novih okužb ostal brez pripravljalne tekme

Nogometni klub Maribor je na spletni strani sporočil, da ima vse več primerov okužb z novim koronavirusom, zaradi česar je pripravljalna tekma z ukrajinskim Šahtarjem iz Donjecka odpovedana. Klub je bil tako primoran spremeniti nadaljnji potek priprav v turškem Beleku na spomladanski del državnega prvenstva.

 

 

“Prvi ukrep je odpoved predvidene ponedeljkove tekme proti ukrajinskemu prvaku. Vodstvo Šahtarja smo takoj po prejetih rezultatih testiranja obvestili, da imamo nove primere s pozitivnimi izvidi, tako da bo popoldanska preizkušnja preložena,” so zapisali na spletni strani mariborskega kluba.

“Potem smo opravili še teste pri vseh ostalih članih odprave in posegli po novih rešitvah. Predvidene tekme že iz etičnih razlogov, da ne ogrozimo tekmeca, ne moremo odigrati, saj Šahtar čaka v nadaljevanju sezone tudi izločilni del tekmovanja v evropski ligi,” so dodali.

Po Jasminu Handanoviću sta bila med igralci namreč pozitivna še Andrej Kotnik in Jan Mlakar, že od prej je v samoosamitvi tudi Jasmin Mešanović, ki si je v Turčiji delil sobo s Handanovićem.

Med člani strokovnega štaba so bili pozitivni trener Mauro Camoranesi, njegov prvi pomočnik Saša Gajser in kondicijski trener Fernando Daniel Nowicki. Zaradi bližnjih stikov sta morala v samoosamitev tudi Camoranesijeva pomočnika Andres Yllana in Miguel Enrique Albino.

Treninge v Turčiji pod vodstvom športnega direktorja Oliverja Bogatinova in njegovega pomočnika Marka Šulerja nadaljuje 23 igralcev z negativnim testom na virus sars-cov-2.

Source
STA
Preverite tudi
Close
Back to top button