Marco Bezzecchi prihodnjo sezono pri Aprilii

Italijanski motociklist Marco Bezzecchi bo v prihodnji sezoni svetovnega prvenstva v elitnem razredu motoGP vozil za tovarniško moštvo Aprilia. Petindvajsetletnik, trenutno član VR46 Ducatija, bo tako v prihodnjem letu dirkal v tandemu s Špancem Jorgejem Martinom.

Pred naslednjo postajo SP v nizozemskem Assnu je moštvo Aprilia potrdilo dirkalno zasedbo za prihodnjo sezono. Potem ko so v mozaik pred časom dodali trenutno vodilnega v prvenstvu Martina, so danes potrdili še prestop Bezzecchija.

Ekipa dolžine pogodbe ni razkrila, kot pa navaja spletna stran tekmovanja, je Italijan z Aprilio sklenil večletno pogodbo.

Bezzecchi bo postal prvi Italijan po letu 2020, ki bo za italijansko tovarniško moštvo iz Noaleja dirkal s polnim delovnim časom. Takrat je zdajšnji testni dirkač Lorenzo Savadori zadnje tri dirke sezone preživel ob boku Aleixa Espargaroja.

Od prihoda v kraljevi razred leta 2022 se je Bezzecchi devetkrat uvrstil na oder za zmagovalce, od tega je trikrat stal na najvišji stopnički. V le svoji drugi sezoni je leta 2023 končal na tretjem mestu v skupni razvrstitvi.

“Dobrodošel eden največjih italijanskih talentov, ki je svojo vrednost dokazoval od svojega debija v nižjih kategorijah, še posebej pa lani v motoGP z izjemnimi predstavami in celo zmagami. Komaj čakamo, da ga sprejmemo v Noaleju; italijanski motocikel in italijanski dirkač sta izjemno vznemirljiva, še bolj pa je vznemirljiv dirkaški par, ki se bo oblikoval z Jorgejem,” je dejal direktor moštva Massimo Rivola

Back to top button