Luna Rossa povečala prednost, a nadaljevanje v Aucklandu negotovo

Posadka italijanske jadrnice Luna Rossa ima po prvih štirih regatah finala pokala izzivalcev za pokal Amerike v novozelandskem Aucklandu veliko prednost, saj je bila štirikrat boljša od posadke britanskega Ineosa. A nadaljevanje tekmovanja je zaradi poostrenih koronskih ukrepov v tem mestu zdaj negotovo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Za skupni uspeh v pokalu Prada, kot se imenuje pokal izzivalcev, mora eden od udeležencev priti do sedmih zmag, načrtovanih je 13 regat. Zmagovalec dvoboja izzivalcev pa se bo nato za pokal Amerike pomeril s posadko Nove Zelandije.

Po dveh sobotnih zmagah je Luna Rossa danes dosegla še dve. Luna Rossa je prevladovala tudi v tretji in četrti regati, ki sta potekali v močnejšem vetru. “Danes je bilo bistveno začeti bolje in to nam je uspelo, potem pa smo samo še divjali do konca. Fantje so odlično opravili svoje delo,” je posadko pohvalil njen krmar, Asvtralec Jimmy Spithill.

Precej manj pa je bil zadovoljen njegov tekmec na drugi jadrnici, Britanec Ben Ainslie: “Težak dan je bil, ne moremo biti zadovoljni. Lahko pa jadramo precej bolje in to bomo tudi morali narediti.”

Toda nadaljevanje je postalo vprašljivo, ker so danes v Aucklandu začeli veljati strožji karantenski ukrepi zaradi novega vala okužb z novim koronavirusom. Za zdaj ti veljajo 72 ur, tako da je odpadla naslednja regata, ki je bila načrtovana za sredo. Vodstvo tekmovanja se bo v kratkem sestalo z oblastmi, da bi našli rešitev za izvedbo preostalih regat.

Finale izzivalcev bi po prvotnih načrtih sicer moral potekati med 13. in 22. februarjem, obračun za pokal Amerike pa med 6. in 15. marcem.

Source
STA
Preverite tudi
Close
Back to top button