Liverpool z dvema branilcema, Matipa ne bo do konca sezone

Za nogometnim klubom Liverpoolom je pester zadnji dan prestopne tržnice. Angleški prvaki so se namreč pred nadaljevanjem sezone okrepili z dvema branilcema, Turkom Ozanom Kabakom in Angležem Benom Daviesom. Do konca sezone pa bodo zaradi poškodbe gležnja ostali brez kamerunskega branilca Joela Matipa, so potrdili na spletni strani kluba.

Liverpool se že vso sezono spopada s številnimi poškodbami na mestu osrednjega branilca. Sezono je že končal Nizozemec Virgil van Dijk, ki si je v prvem delu prvenstva strgal križno vez, klub pa je sporočil, da bo preostanek tekmovalnega obdobja zaradi težje poškodbe gležnja izpustil tudi Matip. Že dlje časa je poškodovan Joe Gomez (koleno).

Zato je klub zadnji dan prestopne tržnice zavihal rokave in privabil dva nogometaša. Najprej je kupil Daviesa, ki je igral za Preston v drugem kakovostnem razredu angleškega nogometa. Z rdečimi je 25-letnik podpisal večletno pogodbo.

V zadnjih urah ponedeljkovega dne pa so potrdili še prestop 20-letnega turškega reprezentanta Kabaka. S Schalkejem so se dogovorili za posojo do konca te sezone z možnostjo odkupa. Turški branilec je zdravniški pregled opravil v Nemčiji, novemu klubu pa se bo pridružil v naslednjih dneh, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Obenem je Liverpool Southamptonu do konca sezone posodil Japonca Takumija Minamina. Slednji je v dresu Liverpoola po prihodu iz Salzburga zbral 17 nastopov in dosegel štiri gole, večino kot rezervist.

Source
STA
Back to top button