Liga Nova KBM do konca sezone 2022/23

Košarkarska zveza Slovenija je okrepila partnerstvo z banko Nova KBM, tako da bo državno prvenstvo najmanj do konca sezone 2022/23 nosilo ime liga Nova KBM. Uvodna tekma lige za prvaka Nova KBM bo v četrtek, 25. februarja, med Cedevito Olimpijo in Gorenjsko gradbeno družbo Šenčurjem.

“Veseli nas, da se je Nova KBM znova pridružila slovenskemu moškemu prvoligaškemu tekmovanju. Verjamemo, da bo drugi del letošnje klubske sezone in dogajanje na prvoligaških parketih medijsko še bolj zanimivo, eden prvih korakov k temu pa je zagotovo tudi vnovična podpora banke Nova KBM,” je ob podpisu sodelovanja dejal Radoslav Nesterović, generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije.

Predsednik uprave Nove KBM John Denhof je dodal: “V Novi KBM se zavedamo, da je v teh negotovih časih vsaka poteza tudi poteza za sedanjost in za prihodnje generacije. Ne samo za košarkarsko ligo, ampak tudi za zdrav življenjski slog otrok, za aktivnosti v najpomembnejšem obdobju odraščanja. V Novi KBM pri športnem udejstvovanju ne podpiramo samo profesionalnih združenj, klubov in posameznikov, ampak v okviru bančnega športnega društva podpiramo tudi naše zaposlene, s posebnimi ponudbami pa zdrav način življenja spodbujamo tudi med našimi strankami. Zdravje je v naši banki visoko cenjena vrednota.”

V ligi nova KBM bo deset ekip razdeljenih v dve ligi, ligo za prvaka in ligo za obstanek. V ligi za prvaka bo sodelovalo šest ekip, Krka, Helios Suns, Gorenjska gradbena družba Šenčur, Terme Olimia Podčetrtek, Rogaška in Cedevita Olimpija, ki bodo po dvokrožnem ligaškem sistemu odigrale deset krogov.

Preostale ekipe, Hopsi Polzela, Šentjur, Zlatorog Laško in ECE Triglav, bodo s tekmovanjem nadaljevale v ligi za obstanek. Ta se bo igrala po trikrožnem sistemu, prvo in drugouvrščena ekipa po koncu drugega dela si bosta zagotovili igranje v končnici, zadnjeuvrščena pa bo nazadovala v 2. SKL.

Source
STA
Preverite tudi
Close
Back to top button