Lia Apostolovski zaključuje slovenske nastopa na EP

Lia Apostolovski bo v finalu skoka v višino na evropskem prvenstvu v atletiki, ki se bo nocoj končalo v Münchnu, zaključila nastope 22-članske slovenske odprave. Druga največja reprezentanca doslej je prispevala dve od skupno desetih medalj na dosedanjih 25 prvenstvih stare celine.

 

Na zmagovalni oder Olimpijskega stadiona sta se povzpela svetovni prvak v metu dirka Kristjan Čeh, ki je osvojil srebro, in bronasta na letošnjem dvoranskem svetovnem prvenstvu Tina Šutej, ki je bila tudi tokrat tretja v skoku s palico.

Dvaindvajsetletna Lia Apostolovski se je v finale najboljše trinajsterice uvrstila v petek, ko je v kvalifikacijah razdelila skupno najboljši izid z 1,87 m.

“Vesela sem, da sem se spet uvrstila v finale. Tam bom znova nastopila sproščeno, a osredotočeno in odločno. To je potrebno od najnižje višine naprej, ker vsaka poprava šteje,” je povedala Lia Apostolovski. Tudi prejšnji mesec se je uvrstila v finale svetovnega prvenstva v Oregonu, na obeh največjih letošnjih tekmah pa je bila debitantka.

Source
STA
Back to top button