Lewis Hamilton podpisal novo kratkoročno pogodbo z Mercedesom

Britanski dirkač formule ena Lewis Hamilton je uradno podpisal novo pogodbo z Mercedesom, s katerim je osvojil šest naslovov svetovnega prvaka. Šestintridesetletni zvezdnik dirkaškega športa bo del Mercedesove garaže ostal vsaj do konca sezone 2021, je sporočilo moštvo na spletni strani.

S tem je končana zelo dolga saga glede podpisa nove pogodbe, ki se je vlekla vse od začetka lanske sezone. “Moštvo Mercedes-AMG Petronas lahko z veseljem sporoči, da bosta svetovni prvak in najboljši konstruktor sodelovala tudi v letu 2021,” so zapisali v izjavi za javnost.

Hamilton je bil od 31. decembra brez pogodbe, v medijih pa se je večkrat ugibalo o razlogih za odlašanje podpisa nove. Na koncu sta se strani sporazumeli zgolj za eno sezono. Po sezoni 2021 bo namreč v karavani F1 zavel svež veter s številnimi novimi pravili, kar utegne premešati karte med ekipami.

Svetovni prvak je pri Mercedesu od sezone 2013, a podpisuje krajše pogodbe. Zadnjo je tako sklenil za dve leti leta 2018. Britanec je v karieri zmagal na 95 velikih nagradah, s čimer je v minuli sezoni izboljšal rekord legendarnega Nemca Michaela Schumacherja (91).

S sedmimi naslovi se je na večni lestvici izenačil z nesrečnim nemškim dirkačem. Z McLarnom je bil svetovni prvak leta 2008, z Mercedesom pa v letih 2014, 2015, 2017, 2018, 2019 in 2020.

Nova sezona F1 se bo začela v Bahrajnu 28. marca.

Source
STA
Back to top button