Lewandowski je dosegel mejnik 300 golov v bundesligi

Napadalec Bayerna iz Münchna Robert Lewandowski je postal drugi igralec, ki je dosegel 300 golov v bundesligi, danes poroča nemška tiskovna agencija dpa. Pred Poljakom je zgolj pokojna klubska legenda, Gerd Müller. Legendarni Müller je v elitnem nemškem prvenstvu zbral 365 golov.

 

 

Poljski napadalec je mejnik dosegel ob zmagi Bayerna iz Münchna s 4:0 v Kölnu, ko je na tekmi vpisal hat-trick.

Lewandowski je potreboval 369 tekem za Bayern in Borussio Dortmund, da bi dosegel ta mejnik, medtem ko je Müller potreboval 350 tekem.

Müller je rekorder vseh časov s 365 goli na 427 tekmah Bundeslige med letoma 1965 in 1979. Toda Lewandowski se približuje in kljub temu, da je še vedno 65 golov oddaljen od rekorda, bi ga lahko dosegel in presegel.

“Številke so nore. Nikoli si nisem mislil, da bom dosegel toliko golov v bundesligi. Če pogledam nazaj, bi morda lahko o tem še malo razmišljal in bil samo ponosen,” je v soboto dejal Lewandowski.

Triintridesetletnik je prvič zaigral v bundesligi leta 2010 kot član Dortmunda, leta 2014 pa se je preselil v München. Z Bayernom ima pogodbo do leta 2023.

Lewandowski je lani izboljšal Müllerjev rekord, upoštevajoč dosežke v posamezni sezoni in koledarskem letu, z 41 oziroma 43 goli, v tej sezoni pa je znova dosegel 23 golov na 19 tekmah.

Nekaj obrvi se je dvignilo, ko je zvezdnik Argentine in Paris Saint-Germaina Lionel Messi prejšnji mesec osvojil zlato žogo. Oba sta v ožjem izboru za ponedeljkovo nagrado najboljšega nogometnega igralca leta po izboru Mednarodne nogometne zveze (Fifa).

Source
STA
Back to top button