Lampičeva na razdalji tokrat 19., zmaga Digginsovi

Najboljša slovenska tekačica na smučeh Anamarija Lampič je na tekmi za svetovni pokal v sklopu turneje Tour de Ski v italijanskem Dobbiacu zasedla 19. mesto na 10 km v prosti tehniki. V razvrstitvi novoletne turneje je tako s četrtega mesta padla na sedmo. Zmagala je Američanka Jessie Diggins, ki je povečala naskok v skupnem seštevku turneje.

 

Američanka je odlično opravila prvi dve tretjini prve preizkušnje v Dobbiacu, v zadnjem delu pa zadržala prednost in slavila zmago s časom 25:14,5. Druga je bila njena rojakinja Rosie Brennan (+ 14,8), tretja pa Švedinja Ebba Andersson (22,2).

Lampičeva je za zmagovalko zaostala minuto in 23 sekund. Slovenska športnica lanskega leta je preizkušnjo začela zadržano. Na 1,7 km je bila šele 26. z zaostankom 19,6 sekunde, na polovici proge pa je pridobila nekaj mest in bila 21. Do konca je nato prehitela še dve tekmici in končala kot 19.

V skupnem seštevku turneje je 24-letnica padla na sedmo mesto in zaostaja 2:21 minute za Digginsovo, ki ima po novem 20 sekund prednosti pred rojakinjo Brennanovo. Tretja je Švedinja Frida Karlsson, ki zaostaja že minuto in dve sekundi.

Moška preizkušnja na 15 km v prosti tehniki bo na sporedu ob 14.45. V skupnem seštevku turneje zanesljivo vodi Rus Aleksander Boljšunov.

Source
STA
Back to top button