Kvalifikacije znova Kobayashiju, na tekmi vseh šest Slovencev

Japonec Ryoyu Kobayashi (151,5 točke) je bil najboljši v kvalifikacijah pred zadnjo tekmo novoletne turneje smučarskih skakalcev v Bischofshofnu. Od Slovencev je bil najvišje Anže Lanišek (138,3) na šestem mestu. Na tekmo se je vnovič uvrstilo vseh šest slovenskih skakalcev, en par pa bo povsem slovenski.

 

 

Najboljši Slovenec v skupnem seštevku svetovnega pokala Lanišek se bo na tekmi udaril z Rusom Danilom Sadrejevim, potem ko je Domžalčan v kvalifikacijah skočil 133,5 metra.

Timi Zajc (133,8) je bil drugi najboljši od varovancev glavnega trenerja Roberta Hrgote. Skočil je pol metra manj od Laniška, bil enajsti, na tekmi pa se bo v prvi seriji pomeril s Kanadčanom Mackenziejem Boyd-Clowesom.

Na rob petnajsterice se je uvrstil tudi Lovro Kos (130,8), na turneji najboljši od Slovencev. Skočil je celo najdlje od slovenskih orlov (134 m), a znova ni prepričal pri pristanku ter izgubil precej točk. V prvi seriji ga čaka dvoboj proti rojaku Žaku Mogelu (121,5). Slednji je pristal pri 132 m in kvalifikacije sklenil na 36. mestu.

Zanesljivo se je na tekmo uvrstil tudi Žiga Jelar (126,6), ki je na začetku startnega seznama skočil 131 m in zasedel končno 21. mesto. S tem rezultatom se bo v paru pomeril z Norvežanom Joacimom Oedegaardom Bjoerengom. Peter Prevc (124,1) je bil 27., potem ko je skočil 128,5 m. V drugem paru bo skakal proti Estoncu Arttiju Aigru.

Zadnja tekma 70. novoletne turneje se bo začela ob 17.30. V seštevku po treh preizkušnjah vodi nenadkriljivi Kobayashi, ki ima 17,9 točke prednosti pred najbližjim zasledovalcem Norvežanom Mariusom Lindvikom.

Japonec bi lahko postal prvi skakalec v zgodovini, ki bi dvakrat slavil na vseh tekmah turneje v eni izdaji. To mu je uspelo že v sezoni 2018/19.

Source
STA
Back to top button