Krimovke tekmo v Moskvi začenjajo s petimi goli prednosti

Rokometašice Krima Mercatorja so sijajno opravile prvi del naloge na poti do četrtfinala evropske lige prvakinj in v Ljubljani ukanile ruski CSKA s 25:20. Slovenske prvakinje bodo danes igrale povratno tekmo, ki se bo v Moskvi pričela ob 16. uri.

Ljubljanska ekipa je na prvi tekmi osmine finala najmočnejšega klubskega tekmovanja povsem zasenčila bržkone najbogatejšo žensko rokometno zasedbo na stari celini iz Moskve, hkrati pa dokazala, da ji ruske ekipe izjemno ustrezajo po načinu igre.

Izbranke ljubljanskega trenerja Uroša Bregarja so že v skupinskem delu tekmovanja proti tekmicam iz Rostova na Donu osvojile kar tri od možnih štirih točk. Ruska ekipa je nato skupinski del končala na prvem mestu z 21 točkami, ljubljanska pa je osvojila sedmo mesto s sedmimi točkami.

Na prvi tekmi v Ljubljani je blestela srbska vratarka Jovana Risović, ki je ubranila kar 25 strelov, v napadu pa so bile najbolj učinkovite Brazilka Samara Da Silva Vieira s sedmimi, Francozinja Oceane Sercien Ugolin s šestimi in Nataša Ljepoja s štirimi goli.

Source
sta.si
Back to top button